Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
prev
next

Eco7000A mexikói Victor Aleman által tervezett Eco 7 összecsukható kerékpár egy igen ötletes megoldást mutat be. Az általa tervezett összecsukható kerékpár elfér akár egy bőröndben is.

Bár rengeteg összecsukható kerékpár létezik a piacon, eddig volt egy korlátozó tényező, amely eldöntötte, hogy mennyire kicsire lehet összecsukni azt. Ez pedig, mint gondolom már sokan kitaláltátok a kerék. Hiszen eddig vagy egy kicsire összehajtható kis kerekű, vagy egy nagyobb kerekű, így kevésbé kis méretre összehajtható bringa készült. Az egyetlen "kicsi" probléma az, hogy a kerékpározás élményét és hatékonyságát a kerékméret befolyásolja. Így eddig a gyártók kénytelenek voltak kompromisszumot kötni, a hatékonyság és a kis méretre csomagolás között. Mint írtam EDDIG! Ugyanis jött egy tervező, Victor, aki úgy tűnik megoldotta a kerékméret problémáját.

A tervező a kerekeket is összecsukhatóvá tette. Egy kerék 6 csuklóponttal összerakott ívből áll, amelybe a küllők összecsukáskor szépen belefekszenek, mivel azok is íveltek. Ezt a fantasztikus ötletet az alábbi képsorok bemutatják.

Eco701

Eco702

Eco703

Eco704

Eco705

Eco706

A kerékpár váza, sőt a meghajtás és a fékek is egyszerűen szétszerelhetőek, így akár egy kisebb bőröndben is felfér. Így 17 db-ból áll a kerékpár. Az alábbi képsorok a váz egységeit mutatják be.

Eco707

Eco708

Eco709

Azt sajnos nem tudjuk, hogy a váza mennyire merev, illetve milyen tartós egy ilyen kerékpár, mindenesetre az ötletes kerék megoldás miatt nagyon szeretjük, és drukkolunk, hogy a tervező sikerre vigye ötletét. Egyszer talán ráülhetünk egy ilyen kerékpárra.

Fotók: beanche.net