Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
Okostelefon a balszerencsés bringás védelmében
   Ha egyedül tekersz, ott az esély egy olyan balesetre, amikor senki nem tudja rólad, hol és milyen állapotban fekszel.
Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
prev
next

kartonbic01Szeptemberben a Tudományok Hídja kiállításon mutatta be Váci Balázs diplomamunkáját, a kartoncsövekből szerelt gyerekbicikli.

Az U5 koncepció 20 colos kerekű, 5-14 éves korú gyerekek számára használható bringa, amely moduláris, olcsó, egyszerű és környezetbarát. A bringát szétszerelve lehetne megvásárolni, és otthon (akár a gyerekkel együtt) összerakni.

A tervező célja az olcsó kerékpár tervezése volt. Az alumínium csomóponti elemeket ezért egy átlagos műhely képességeihez mérten tervezte meg, a kartoncsövet pedig azért választotta, mert Magyarországon két gyárban is előállítják ezt az erős, olcsó, könnyű és újrahasznosítható anyagot ellentétben a bambusszal, amely szintén környezetbarát, de importálni kellene.

kartonbic02 kartonbic03

A kerékpár igen ötletes megoldás. Ez úton garatulál is a szerkesztőségünk a tervezőnek. Jó lenne a kartoncsőről néhány dolgot megvizsgálni, hogy lelkes hívei legyünk a bicónak. Egyik kérdés a vízállóság. A kartoncső terhelhetősége. Az összeillesztések tartóssága. Hiszen gyerekeknek készülne a masina. Ők pedig az amortizálást mesterfokon űzik.