Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

kartonbic01Szeptemberben a Tudományok Hídja kiállításon mutatta be Váci Balázs diplomamunkáját, a kartoncsövekből szerelt gyerekbicikli.

Az U5 koncepció 20 colos kerekű, 5-14 éves korú gyerekek számára használható bringa, amely moduláris, olcsó, egyszerű és környezetbarát. A bringát szétszerelve lehetne megvásárolni, és otthon (akár a gyerekkel együtt) összerakni.

A tervező célja az olcsó kerékpár tervezése volt. Az alumínium csomóponti elemeket ezért egy átlagos műhely képességeihez mérten tervezte meg, a kartoncsövet pedig azért választotta, mert Magyarországon két gyárban is előállítják ezt az erős, olcsó, könnyű és újrahasznosítható anyagot ellentétben a bambusszal, amely szintén környezetbarát, de importálni kellene.

kartonbic02 kartonbic03

A kerékpár igen ötletes megoldás. Ez úton garatulál is a szerkesztőségünk a tervezőnek. Jó lenne a kartoncsőről néhány dolgot megvizsgálni, hogy lelkes hívei legyünk a bicónak. Egyik kérdés a vízállóság. A kartoncső terhelhetősége. Az összeillesztések tartóssága. Hiszen gyerekeknek készülne a masina. Ők pedig az amortizálást mesterfokon űzik.