Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

kartonbic01Szeptemberben a Tudományok Hídja kiállításon mutatta be Váci Balázs diplomamunkáját, a kartoncsövekből szerelt gyerekbicikli.

Az U5 koncepció 20 colos kerekű, 5-14 éves korú gyerekek számára használható bringa, amely moduláris, olcsó, egyszerű és környezetbarát. A bringát szétszerelve lehetne megvásárolni, és otthon (akár a gyerekkel együtt) összerakni.

A tervező célja az olcsó kerékpár tervezése volt. Az alumínium csomóponti elemeket ezért egy átlagos műhely képességeihez mérten tervezte meg, a kartoncsövet pedig azért választotta, mert Magyarországon két gyárban is előállítják ezt az erős, olcsó, könnyű és újrahasznosítható anyagot ellentétben a bambusszal, amely szintén környezetbarát, de importálni kellene.

kartonbic02 kartonbic03

A kerékpár igen ötletes megoldás. Ez úton garatulál is a szerkesztőségünk a tervezőnek. Jó lenne a kartoncsőről néhány dolgot megvizsgálni, hogy lelkes hívei legyünk a bicónak. Egyik kérdés a vízállóság. A kartoncső terhelhetősége. Az összeillesztések tartóssága. Hiszen gyerekeknek készülne a masina. Ők pedig az amortizálást mesterfokon űzik.