Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
MTF villanybringák Magyarországon
  Új márka a láthatáron.
Cateye vezetékes kilométeróra teszt
  Az Enduro és a Velo 9 tesztje
prev
next

Jan_GunnewegFabringi02Jan Gunneweg, tervező sok mindent készít fából. Beltéri bútorokat, padokat, kártyaasztalt, szemüvegkeretet.

Az holland tervező alkotásai között számunkra a legizgalmasabbak a gyönyörű működőképes kerékpárok. Jelenleg három típus közül lehet választani.

A régi stílusú városi bringa kerekei egyből magukra vonják a szemeket. Igen érdekesnek láthatod a kerékagy kialakítását. Nincsen váltó, valószínűleg fixi. Igazán extra vagáns.

Jan_GunnewegFabringi01 Jan_GunnewegFabringi03

A merev villás, csomagtartós, hátsóváltóval megálmodott kerékpár a maga 12 kg-jával igen tetszetős darab. A felszereltsége viszont kicsit zilált számomra. Elől V-fék, hátul Formula hidraulikus tárcsafék, nem tűnik átgondolt választásnak, hiszen egy ilyen kerékpárnak esztétikailag is 200 %-osnak kell lennie. Így viszont csak 80%-os. (Legalábbis nálam!)

Jan_GunnewegFabringi05 Jan_GunnewegFabringi04

A harmadik bringa egy országúti verda. Fa és karbon kompozíciónak hála az egész kerékpár csak 9,5 kg, ami igen jó súly. Ezen a bringám már minden rendben. Nincsenek bosszantó elemek a felszereltségben, mint az előző kerékpáron. Szép darab!

Jan_GunnewegFabringi06Jan_GunnewegFabringi07Jan_GunnewegFabringi08

Abban biztos lehetsz, hogy ezeket a kerékpárokat, sosem fogod hipermarketekben látni, sőt az utcán sem biztos, hogy találkozol vele. Mindenesetre érdemes a tervező honlapját megnézni, mert a gyönyörű formájú kerékpárok szemet gyönyörködtetőek.

Forrás: Jan Gunneweg oldala