Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

bringas konyvek karacsonyra

Nyolc izgalmas könyv különböző témában.

Kerékpáros ajándék ötletet keresel? Szétnéztünk a hazai könyvek között milyen bringás témájú könyvet találsz. 2020-végén egy könyv újdonság bukkant fel a könyvesboltok polcain, ez A profi kerékpározás titkai - Való élet az élmezőnyben. Az országúti bringások szívét fogja inkább megdobogtatni.

Országúti kerékpár témában izgalmas lehet az említetten túl Peter Sagan: Az én világom, vagy Chris Sidwells könyve, amely a kerékpárkörversenyek történetét dolgozza fel. Számomra legizgalmasabbnak Philippe Brunel Rejtett előny-e tűnik, amelynek főszereplője Varjas István és a találmánya a rejtett motorral hajtott kerékpár.

A profi kerékpározás titkai - Való élet az élmezőnyben

a profi kerekparozas titkai

Tudni szeretnéd, milyen érzés részt venni olyan nagy nemzetközi versenyeken, mint például a Giro d'Italia vagy a Tour de France? Milyen apró titkai vannak a felkészülésnek? Hogyan segíti a csapat a versenyzők munkáját? Mi igaz a doppingvádakból, és vajon mennyire jellemző ez a sportág egészére? A kötet a profi kerékpározás kulisszái mögé kalauzolja az olvasót, hogy bemutassa ennek az izgalmas és egyre népszerűbb sportágnak minden szépségét, nehézségét, veszélyét és titkát - mindezt csakis egy élvonalbeli versenyző ismerheti a maga teljességében.

"Ezt a könyvet sem a panaszkodás kedvéért írom, vagy hogy leszóljak másokat. Csak meg akarom mutatni, milyen valójában profi kerékpárosnak lenni, és szépítés nélkül leírni, milyen a mezőny belülről." (The Secret Cyclist)

Ha érdekel a könyv kattints IDE!

Peter Sagan: Az én világom

sagan

Peter Sagan 29 évesen minden idők egyik legnagyobb profi kerékpáros versenyzője. Négy Tour de France pontverseny és három, ráadásul egymás utáni országúti VB győzelmének, a 2018-as Párizs-Roubaix győzelmének és a klasszikus egynapos versenyeken elért további remek eredményeinek köszönhetően máris generációja egyik legkiemelkedőbb kerékpárosának tartják. És nem feltétlenül csak az eredmények miatt...

Sagan a kerékpársport egyik legeredetibb figurája, igazi showman, aki elengedett kézzel egykerekezik a Mont Ventoux lejtőin, és mókásan teszi helyre az újságírókat, ha közhelyes kérdésekkel bombázzák. "Why So Serious?" - üzeni Sagan Jokerre emlékeztető önarcképe a törzsén viselt tetoválásán.

Ha érdekel a könyv, kattints IDE!

Chris Sidwells:Hív az országút - A kerékpárkörversenyek története

hiv az orszagut

A Hív az országút a kerékpárkörversenyek történetét mutatja be az első 1868-as versenytől, napjainkig. Milyenek voltak az első viadalok velocipéden vagy később, váltó nélküli kerékpáron, rossz gidres-gödrös úttalan utakon? Miért lettek egyre hosszabb és hosszabb, hegyen völgyön át tartó versenyek? Nos minderre válaszol a könyv!

Bemutatja a sportág kiemelkedő egyéniségeit, meghatározó személyiségeit, teljesítményeit, a mögöttük álló szervezetekkel együtt.

Az eredményeken túl betekintést kapunk azokról a drámákról, harcokról, amik nemcsak az úton, hanem a csapatokon belül, és az egyes személyek között is zajlanak - a politika szerepéről és a botrányokról is.

Az olvasó is átélheti a versenyzők szenvedését, örömét, bukásait és sikereit végig a Tour de France, a Giro d'Italia, vagy a Vuelta d'Espagna - és sok más verseny - emelkedőin, lejtőin és végtelen hosszú útjain.

Ha érdekel a könyv, kattints IDE!

Philippe Brunel Rejtett előny

rejtett elony

A fiatal, magának való pécsi fiúnak, Varjas Istvánnak két szenvedélye volt az életben: a fizika és a kerékpározás. Mindkettőben kiemelkedett kortársai közül, sorra nyerte a versenyeket. Ám amikor egy olaszországi csapatban kezdett el edzeni, társai doppingolását látva egy világ omlott össze benne, a sportról mint nemes küzdelemről alkotott elképzelése köddé foszlott. Kiábrándultsága dacba fordult, innentől kezdve azon dolgozott, hogy minél tökéletesebbé fejlessze találmányát, a rejtett motorral hajtott kerékpárt.

Évekkel később egy közvetítőn keresztül jó pénzért eladta a prototípust - ezzel az irányítás teljesen kikerült a kezéből.

Ha érdekel a könyv, kattints IDE!

A versenyzőkre is gondolhatunk, hiszen Anatómia és 100 nyújtógyakorlat kerékpárosoknak nekik lehet a legizgalmasabb téma. Gondoltunk a kezdőkre is Edward Pickering - Fodor Bernadett - Anne Hildyard: Biciklizés kezdőknek című művében a kerékpározással most ismerkedők juthatnak hozzá az alap ismeretekhez.

Anatómia és 100 nyújtógyakorlat kerékpárosoknak

anatomia es 100 nyusto gyakorlat

Akár alkalmanként ülünk kerékpárra, akár versenyszerűen tekerünk, fontos tudnunk, miként hozhatjuk ki a legtöbbet pedálos kalandozásainkból a csúcsteljesítmény és a jó egészség elérése érdekében. A könyvből bármilyen korú és edzettségű kerékpáros gyakorlati ismereteket szerezhet a kerékpársport biomechanikájáról, a helyes mozgásformákról és műszaki beállításokról, a nyújtó és a regenerálódást segítő módszerekről - és még sok egyéb hasznos tanácsot kaphat, amelyekkel teljesebbé teheti a kerékpározás örömét.

A kötet által tárgyalt főbb témakörök:

  • A kerékpározás biomechanikája, az érintett izomcsoportok és a helyes testtartás.
  • 86 nyújtógyakorlat, amely segíti a kerékpárosokat a jobb teljesítmény elérésében.
  • 14 nyújtás, amely késlelteti a fáradtság megjelenését, és segít elkerülni a hosszas tekerés közben előforduló kellemetlenségeket.
  • A felszerelésre és a kerékpározás biztonságára vonatkozó tanácsok.
  • A kerékpár rövid története és fejlődése.

Ha érdekel a könyv, kattints IDE!

Edward Pickering - Fodor Bernadett - Anne Hildyard: Biciklizés kezdőknek

biciklizes kezdoknek

Családi biciklizés, BMX-es trükkök, munkába járás, túrázás, kempingezés, hegyi kerék­pározás - ez a praktikus kézikönyv sok-sok hasznos tanácsot ad a biciklizést érintő lényeges témákban. Bemutatja a modern kerékpár kialakulásának történetét és mindazt a lenyűgöző fejlődést, ami időközben végbement. Részletesen leírja, hogy rendszeres biciklizéssel, megfelelő étrenddel és szakszerű edzéstervvel hogyan tarthatjuk karban egészségünket, javíthatjuk kondíciónkat. Alapinformációkat ad arról, hogyan válasszuk ki a számunkra tökéletes kerékpárt, és hogyan tartsuk karban, hogy megelőzzük a baleseteket. A szakszerű tanácsokat több száz színes fotó illusztrálja, a különböző technikákat lépésről lépésre haladó fotósorozatok mutatják be.

Ha érdekel a könyv, kattints IDE!

Oldalunk elsősorban a kerékpáros túrázók igényeit szeretné kiszolgálni. Nekik két könyvet tudunk ajánlani. Az első nem is könyv, hanem egy térkép a Cartographia Kft. legújabb kiadványa Kerékpáros túratervező – Magyarország. Erről bővebben ITT írtunk. A másik Dr. Nagy Balázs könyve Magyarország legszebb kerékpáros túraútvonalai kísérli meg bemutatni.

Kerékpáros túratervező - Magyarország

turatervezo

A Cartographia Kft. legújabb kiadványát egyformán ajánljuk azoknak, akik maguk szeretnék megtervezni kerékpártúráikat és azoknak, akik ajánlott túrák alapján vágnának neki első nagyobb útjuknak.

A túratervező egyedülálló módon, forgalomfüggő színezéssel jelöli az úthálózatokat, lehetővé téve, hogy kiválasszuk a legkevésbé forgalmas utakat, hogy a lehető legnagyobb biztonságban kerékpározhassunk.

A kiadvány 6 tókerülő, és 2 Budapest környéki útvonalat tartalmaz, fotókkal és letölthető gps nyomvonalakkal kiegészítve. Ezen felül az új túratervező segítséget nyújt a kerékpárvásárlástól a szervizelésen át a tervezésig, elengedhetetlen társ a felkészülésben.

Ha érdekel a könyv, kattints IDE!

Dr. Nagy Balázs: Magyarország legszebb kerékpáros túraútvonalai - Túrázók nagykönyve

magyarorszag legszebb kerekparos turautvonalai

A könyvünkben bemutatott túrák az egész család számára kikapcsolódást és garantált feltöltődést biztosítanak, a felfedezés izgalmát ígérik - két keréken még a jól ismert táj is más arcát mutatja.

A kötet változatos helyszínekre invitál bennünket, a hegyi terepek mellett jócskán lemegyünk a síkvidékekre is - a síksági vagy szelíd dombvidéki területek gyalogosan sokszor végeláthatatlannak tűnnek, ám biciklizve már befogadhatók és igazán érdekesek. Túráink során körbejárjuk a Fertő, a Velencei- és a Tisza-tavat, sőt Románia, Szlovákia és Ausztria felé is átlépjük a határt. Nyeregbe pattanva a Kárpát-medencei vidék sokszínűségének más dimenzióját fogjuk megtapasztalni! Úgy vezetjük az új tájat megismerni kívánókat, a kalandokat és látnivalókat keresőket, hogy a legátfogóbb, legsajátosabb képet adjuk a megcélzott helyszínről.

A könyvben helyet kapó 28 fejezet változatos nehézségű kirándulásokat kínál, köztük számos olyat, amelyen a gyerekek is bátran kipróbálhatják magukat. Előző köteteinkhez hasonlóan az egyes útvonalakat gazdag képanyag, áttekintő térkép és gyakorlati leírások teszik teljessé. A túrákhoz kapcsolódó kulturális és természeti értékek részletes bemutatása mellett - a könnyebb tervezés érdekében - mindenhol feltüntettük a nehézségi fokot, a pontos távolságot, a menetidőt, a szintemelkedést és a szükséges felszerelést.

Ha érdekel a könyv, kattints IDE!

Szétnéztél már a könyvesboltunkban? Ha nem, katt IDE! Hátha találsz ott is valami érdekeset.