Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

p7160050

Egyedül állóan mutatja az egyes közutak forgalmát is.

Ha a boltok polcáról leveszed és belelapozol, egy egyszerű Magyarország térképnek tűnik. Ez azonban ne tévesszen meg, lényegesen többet tud annál.

A könyvecske 5 fő részből áll. Elsőként beszéljünk a Magyarországi térképszervények fejezetről. Ez a kiadvány legfontosabb része. Ha csak felületesen bele lapozol, azt hiszed egy autós térképet látsz. Pedig nem.

A térkép természetesen tartalmazza a közutakat, viszont az autós térképeken szokásos elsőrendű, másodrendű és egyéb közutak jelölés mellett, ezek az utak 3 színnel vannak jelölve amelyek azok gépjármű forgalmát jelzik. Ez, az a dolog, ami ezt a térképes kiadványt kiemeli a többi közül. Egyedivé és kerékpárosok számára fontossá, igazi túratervezővé teszi. Nem is találkoztam még hasonló kiadvánnyal eddig.

p7160052

Ezen kívül természetesen jelölik a kerékpárutakat, és jó pár földutat, amelyek településeket kötnek össze (Ez is izgalmas lehet azoknak a bringásoknak, akik el merik hagyni az aszfaltot.), valamint a kerékpárral bejárható gátakat. Sőt felkerültek a hazánkon áthaladó Eurovelo utak nyomvonalai is.

A térkép természetesen tartalmazza az egyes települések közötti távolságok adatokat, és a főbb látnivalókat is.

Miután megismertük a könyv legfontosabb részét, nézzük mit rejteget még számunkra. A Bevezető után a totál kezdőknek található benne néhány oldalnyi alapismeret, amely tényleg annyira alap, hogy most nem is érdemes rá több szót fecsérelni.

A Jelzett kerékpárútjaink fejezet bemutatja az Eurovelo nemzetközi kerékpárutakat, valamint egy hazai újdonságot a turisztikai kerékpárutakat. (Természetesen a térképen ezek jelölve vannak.)

p7160051

A Túraleírások fejezet nyolc túra tippet ad. A legnépszerűbb tókerülő túrák mellett helyet kapott két fővárosból induló túra is, amelyek közül az egyik Szentendrére, a másik a Csepel-szigeten kalauzol végig. Az utolsó útvonal az én figyelmemet is felkeltette. Ez Tata környékére kalauzolja el az érdeklődőt. A túráknál található egy QR kód is, amelyet használva lényegesen bővebb infóhoz jut az érdeklődő.

A könyv végén felsorolnak a szerkesztők jó pár látnivalót, Amiket érdemes megnézni. Ide érdemes túrát tervezni, vagy egy kerékpár túra során, felkeresni azokat. (Sajnos mindegyikhez nincs fotó, de ma az internet világában ez már nem akadály.)

Úgy gondolom otthoni tervezgetéshez nagyon jó alap ez a kiadvány. Túráink során is van helye a csomagban. Az általunk favorizált Locus telefonos alkalmazással kiegészítve nagy segítséget és feledhetetlen túrákat tehetünk.

Tetszés index 5/5

Ha megszeretnéd vásárolni a kiadványt, katt IDE!

A Tetszés index a bringalap.hu tesztelőinek abszolút, előítéletektől nem mentes, szubjektív véleményét mutatja.

Viszont fontos: viszonyítani mindig az azonos minőségi kategóriájú termékekhez viszonyítunk! Tehát nem húzzuk le a Trabantot, mert a Ferrari jobb.

5/5 a tesztelő kedvence, a tesztelt termékek közül a legjobb. Egy termék esetén az imádat felső foka!
4/5 megvenném
3/5 jól használható
2/5 (szódával) elmegy, használható
1/5 nem tetszett