Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

ZsigaHenrikBicikliBalatonEz a címe Zsiga Henrik legújabb könyvének, amely a Balaton környéki bringázásról szól.

Az író számomra nem ismeretlen. Korábban olvastam tőle az Óceánok szolgája című könyvet, amely a saját élményeit, tapasztalatait meséli el, amit egy luxus óceánjáró hajó pincéreként élt át. A könnyed stílusával, fantasztikus humorával feledhetetlen olvasmány volt.

Ezek után érdeklődve vettem kezembe ezt az útikönyvet, amely 25 kerékpártúrát ajánl. Beleolvasva az egyből látszik, hogy az író nem a fotelében a térképeket bámulva „kerékpározta" végig a Balatont, az internetet adatbázisából szedve ki az egyes helyek látnivalóit, hanem ott volt. A túrákat végig kerékpározta, az emelkedőket végig izzadta, így elsőkézből származó benyomásait adja az érdeklődőknek tovább.

ZsigaHenrikBicikliBalaton01

Teljes mértékben a saját tapasztalatait vetette papírra, amelyet sajátos humorával fűszerezett. Így született meg ez az olvasmányos, kalandokkal teli útikönyv.

A könnyed stílus ellenére mégis komoly könyvről van szó, amely bemutatja az útvonalon előforduló természeti és kulturális látnivalókat.

ZsigaHenrikBicikliBalaton02

A Balaton bringával nem a klasszikus Balaton kerülésről szól, hanem a tó tágabb értelemben vett környékéről. Falvakról, városokról, hegyekről és völgyekről, amelyek akár több 10 kilométerre vannak a tó parttól.

Ha te nem csak a lelketlen tó kerülésre vágysz (210 km, 1 nap, pipa), hanem egy kis útmutatással szeretnéd a vidéket fölfedezni, akkor feltétlen vidd magaddal ezt a könyvet.

Ha megtetszett, katt IDE hogy megnézd hogyan lehet megvásárolni.
Hasonló témájú könyvek, a könyvgyűjteményünkben ITT található.