Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Pf Kerekparturak a BukkbenSzeretek a Bükkben tekerni. Így ezt a könyvet azonnal a kezembe fogtam, amikor a boltban megláttam.

Kis gizdának tűnt amikor bele lapoztam. Ugyan tudsz-e nekem újat mondani?

A lényegnél kezdem, a tartalom jegyzék második fele. Kerékpártúrák. Hát 15 túra nem túl sok, ezért vagy ilyen te gizda. Már raknám vissza a polcra, de megakad a szemem valamin -HEGYIKERÉKPÁROS TÚRÁK!!! - és leülök olvasgatni.

A gizda könyvecske kezd nagyot nőni a szememben. Három részre osztható az elején található a Hasznos ismeretek rengeteg információ van itt a kerékpár méretre állításától az útszéli javításon át az öltözködésig. Érdemes ezt is átlapozni. Kezdőknek egyenesen kötelező.

 Pf Kerekparturak a Bukkben02

Második rész az Országúti túrák címet viseli. Itt 7 túra található különböző nehézségi fokozatban tekerhetünk összesen 372 km-t elsősorban a Bükk északi részén és a fennsíkon.

Harmadik rész a Hegyikerékpáros túrák névre hallgat. Engem ez a rész ültetett le, hisz oly kevés a legálisan bejárható ilyen kerékpártúra útvonal. Kíváncsi voltam mit alkotott a szerző. Találtam itt 8 túrát, összesen 268 km hosszan. Átlagosan 35 km hosszúak ezek az utak. Szilvásvárad és Lillafüred környékére koncentrál az író, ami nem baj, hiszen remek helyek ezek. Mondhatni megunhatatlanok.

Tetszett ahogy leírta az útvonalakat. Rajzos a térkép és a fényképek kombinációja igen mutatós. A különböző látnivalókra külön felhívja a figyelmet, így nem fordulhat elő, hogy véletlenül kihagyunk valami érdekeset. A leírásokban keretes részben extra ismeretek, érdekességek tovább növelik a könyv értékét. Nagyon tetszett hogy a szövegben a turista jelzések képként találhatóak meg, így egyszerűen követhető az út vonal.

HOPPÁ! Itt nőtt nagyot szememben a gizda kis könyvecske. Ha jobban megnézem a mérete pont olyan, hogy kényelmesen elfér a hátizsákban és nem sok plusz súlyt jelent. EZ TÉNYLEG ÚTIKÖNYV, AMIT ARRA TERVEZTEK, HOGY KÖNNYEN MAGADDAL VIHESD A KERÉKPÁRTÚRÁD SORÁN.

Teszek még egy próbát, megnézem ki a fotós... De nem, a képeket maga a szerző készítette. Így bizton állíthatom ő tényleg bejárta ezeket az útvonalakat, ami ugye egy útikönyvnél nem hátrány.

Nincs más hátra, ezt a könyvet meg veszem. Ajánlom neked is!

Ha megtetszett, katt IDE hogy megnézd hogyan lehet megvásárolni.

Hasonló témájú könyvek, a könyvgyűjteményünkben ITT található.