Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

NagyMTBKnyv01Egy igazi alapmű 1995-ből.

Alapmű igen, mert olyan elméleti dolgokról szól, amelyet azóta se nagyon feszegetett a szegényes hazai szakirodalom.

Megismertet a sebesség váltás, az egyensúlyozás, a fékezés, guminyomás, az egyes szerkezeti elemek működésének elméletével.

NagyMTBKnyv02

Ki tudod számolni a hátsókerék fordulatszámát? Ebből a könyvből ezt is meg tudod. Meg határozhatod, hogy a vázcsöved átmérőjéhez mi az a minimális csőfal vastagság, amellyel rendelkezni kell a váznak, hogy ne roppanjon össze.

Igen alapos, magával ragadó könyv, amely minden komoly kerékpáros polcán ott kell, hogy legyen. 20 éve íródott (első kiadás dátuma Németországban 1993), de még mindig sok aktualitása van. Egy idő utazásra is indul aki kezébe veszi, hiszen olyan kerékpárokat, alkatrészeket találhattok benne, melyeket, talán fotókon sem láttál sosem. Hüvelykujjas Deore XT váltókar ma már igen ritka, Campagnolo magas peremű agyak, Ritchey P23-as kerékpár, hogy csak az ínyencségeket bevezessem.

NagyMTBKnyv04

Lerakja az alapot műszaki ismereteidhez. Szinte mindenre megtanít, ami a kilencvenes évek elején jellemezte a gépek szerkezetét, szerelését.

NagyMTBKnyv03

Szóval ilyen ez a könyv majd 20 év távlatából.

Most, hogy remélem sokatok nyálcsorgását elindítottam jelzem, hogy ez a könyv ma is elérhető bárki számára, mert sok-sok antikvárium kínálatában megtalálható 1000-2000 Ft-os áron.