Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bicikli_letre_hallraEz a könyv egy általam nagyra tartott sportolóról szól, akit folyamatosan vádolnak doppingolással, fantasztikus teljesítménye miatt.

Úgy érzem be kell mutatni ezt az írást azoknak, akik nem ismerik. Alapmű a kerékpárrajongók számára.

A könyv - angol címe, It's Not About the Bike: My Journey Back to Life- egy önéletrajzi könyv a Lance Armstrong-tól és Sally Jenkins társszerzőtől. Azután íródott meg, miután Lance megnyerte az 1999-es Tour de France-t.

Ahogy az angyol címéből is kiderül, Armstrong számára léteznek fontosabb dolgok a kerékpározásnál. Ez csak azokat az olvasókat lepheti meg, akik nem tudják, hogy a Tour de France hétszeres bajnokánál huszonöt éves korában hererákot állapítottak meg, és azóta élete nem csak a sportról szólt.

Ahhoz, hogy 1999-ben első alkalommal megnyerhesse a világ leghíresebb országúti kerékpáros körversenyét, először egy másik csatát kellett megvívnia: túl kellett élnie a betegséget. E lenyűgözően őszinte és igen olvasmányos önéletírás bepillantást enged a gyermekkorába, korai versenyeinek történetébe, majd öt fejezeten keresztül a rákról, a betegség felismeréséről és kezelésének egyes szakaszairól mesél.

Az utolsó fejezetekben ismét a sporté és a magánéleté a főszerep. Lance-nak már-már bravúrosan sikerült visszaadnia a Tour de France drámaiságát: első győzelméről szóló beszámolójával.

Ez a könyv könyvesboltokból már nehezen megszerezhető, ha érdekel próbálkozz antikváriumokban. Egyéb kerékpáros témájú könyvekért kattints IDE!