Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

MountainbikeReiderNem egy mai könyv, de kezdőknek csak ajánlani tudom.

Valamikor 2006-ban jelent meg Baki Ádám könyve, amely óriási űrt próbált betölteni. Előtte 1993-ban! jelent meg hegyikerékpárral foglalkozó könyv magyar író (Karlovitz „Pupu" Kristóf) tollából. Így már nagyon ráfért a hazai szakirodalmunkra egy ilyen jellegű írás. Igazi klasszikus, amely a mai napig kapható, bár ki tudja meddig.

240 oldalon vezet be minket a Mountain bike világába. A puha kötésű könyv nagyon jó minőségű. Én rengetegszer olvastam és még mindig egyben van.

MTBRider01

A könyv tartalom jegyzékét vizsgálva észrevehetjük, hogy igen széles ismeret anyagot ad át az olvasóknak. Bevezet minket -nagyon helyesen- a kerékpár részeinek nevezéktanába, az alkatrészek, alkatrészgyártók, teleszkópok, vázanyagok világába. Ezek a fejezetek az idő előrehaladtával ma már kicsit porosak, de még mindig jó alapot biztosít a kerékpározással ismerkedők számára.

MTBRider02

A kerékpártípusokkal, kerékpár vásárlással, kerékpár méretünkre állításával, kerékpár kezelésével foglalkozó fejezet ismeretanyaga nélkülözhetetlen a kezdő montisok számára. Ha másért nem, már ezért érdemes megvennünk. Tanácsokat kapunk öltözködéssel, táplálkozással, szereléssel kapcsolatban is.

MTBRider03

A rengeteg fotó teszi a Mountain Bike Ridert teljessé. (Kár, hogy nem magyar címet adtak neki, ez nálam egyébként nagy mínusz.) A szerelési feladatoknál, ez annyira jól sikerült, hogy ez alapján bárki meg tudja csinálni ezeket az alapvető feladatokat.

MTBRider04

A könyvet kerékpáros idézetek gazdagítják, ami nekem személy szerint nagyon tetszik benne. Kicsit feldobja az embert a különböző ismeretek olvasása közben.

Mit írhatnék még? Olvasd el! Ott kell, hogy legyen minden kerékpáros polcán ennek a könyvnek!

Ha megtetszett, katt IDE hogy megnézd hogyan lehet megvásárolni.

Hasonló témájú könyvek, a könyvgyűjteményünkbenITT található.