Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Pallaskerkprostrk00A múltkori könyv után itt az ellenpélda.

Ezt a könyv remélem már nincs forgalomban, mert példáján keresztül bemutatom a rossz kerékpáros túrakönyvet.

Nézzük csak!

Formáját tekintve kicsi, vékony, ideális, hogy magunkkal vigyük kerékpár túránkra. 11 túra ajánlatot tartalmaz, ami nem is kevés. Átlapozva kellemes rajzolt grafikái jópofák, tetszetősek.

Tartalom jegyzék nem található benne, ami egy kicsit megnehezíti a gyors keresést. Igaz 26 oldal a könyvecske, de hát akkor is.

A kötet elején található a Fontosabb tudnivalók, amely kb 15 mondatban ismerteti azt, hogy hogyan kell kerékpározni. Igazán elolvasni nincs sok értelme, mert oly általánosságban ismertet, aminek nincs értelme.

A következő oldalon egy Magyarország térkép található, amely áttekintené az ismertetett túrákat. Némi jó indulattal sem mondanám jól értelmezhetőnek az oldalt. A 11 túra neve megtalálható rajta. (Ötletes lett volna oldalszámokat utána írni, bár a számozás az egész könyvből kimaradt.) A színekkel való területi ábrázolás, viszont csak 10-et jelöl, ráadásul igen pontatlanul, mert a Börzsönyi túrát Szolnokig ábrázolja, bár csak a Dunakanyart érinti.

Pallaskerkprostrk01

Tovább lapozva jönnek egyesével az útvonalak. Egy túra 2 oldalt kapott. Első oldalon található a túra neve, nehézségi fokozata (milyen szempontok szerint????), ajánlott szállás és egy valóban jópofa grafikus útvonal ábrázolás. A második oldalon, pedig településenként a kiemelt látnivalók. A sorrendet nem sikerült megfejtenem, mert sem ABC, sem az útvonal szerinti nem húzható rá. Inkább az ahogy esik úgy pottyan igénytelenség a meghatározó. (Ok, néhány túránál véletlenül van útvonal szerinti pottyant.)

Pallaskerkprostrk02

ENNYI!

Igen ennyi, nekem hiányérzetem van, mert hiába keresem, hogy az útvonal hány kilométer, hány napra tervezték. Magasság térképet ezek után már nem is várok. Több helyen vezetnek az utak 2-es számú főúton, amit én személy szerint nem tartok jó ötletnek.

Ha összehasonlítjátok ezt a könyvet a múlthetivel kaptok erős kontrasztot kaptok. Ez alapján remélem ki tudjátok majd szűrni a számotokra értékes kerékpártúrákat ajánló kiadványokat.