Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

714904_4A könyvet lapozgatva azonnal rájöttem, hogy olyan embertől származik, aki tényleg túrázik.Az alcíme hirdeti, hogy egy napos körtúrákat tartalmaz hazánkban, így már azonnal eldöntheted, hogy kell-e ez a könyv neked, vagy inkább kihagyod. Nem a megvétel után ér a csalódás, hogy nem is ezt keresed, hiszen te több napos csomagos túrákra vágysz.

A könyvet persze a tartalomjegyzéknél kezdtem vizsgálni, így egyből kiderült, hogy 36 túra ajánlat van benne. Nem is rossz! Szinte az egész országot felöleli, nem lokálpatrióta.

Felsorolom:

 1. Pilis
 2. Börzsöny
 3. Nógrád
 4. Salgótarján
 5. Mátra
 6. Bükk
 7. Aggtelek
 8. Zemplén
 9. Hortobágy
 10. Budapest
 11. Gerecse
 12. Vértes
 13. Bakony
 14. Balaton - felvidék
 15. Keszthelyi-hegység
 16. Sopron
 17. Kőszeg
 18. Őrség
 19. Zselic
 20. Mecsek
nagykerekparosturakonyvI4-1

Nekem itt tetszett meg és kezdtem a megvételén gondolkodni, de lapozzunk bele!

Az egyik túra a Börzsöny 2

Hát igen, a szerző adhatott volna fantáziadúsabb nevet is a túrának, bár saját tapasztalataim szerint ez a része a legnehezebb a túraútvonalak tervezésének. Én is sokat agyalok, hogy egy jó nevet sikerüljön adni az útnak és ritkán sikerül.

A túra leírás előtt egy rövid ismertető/összefoglaló található, amelyből kiderül nekünk való-e a túra.

nagykerekparosturakonyvI1

Ezután egy részletes leírás olvasható az útvonalról, majd néhány sor a főbb látnivalókról. A leírást és a túrát egy szerkesztett szintkép, valamint térképrészlet teszi még szemléletesebbé. Ezáltal ez a könyvecske a térképet is kiválthatja, ha csak ezt viszed magaddal az útra akkor is könnyedén végig tekerhetsz rajta.

nagykerekparosturakonyvI2

A könyv elején egy viszonylag hosszú bevezető található, amely szerelési tanácsokat ad (olyanokat, ami használható, valamint 36 jó tanács a kezdő túrázót segíti (Főleg ha indulás előtt átfutja a sorait.)

nagykerekparosturakonyvI3

A szerző ezek után még arra is szakít időt, hogy ismertesse, hogyan is kell használni a kerékpárt (komoly) illetve a könyvét.

Ha megtetszett, katt IDE hogy megnézd hogyan lehet megvásárolni.

Hasonló témájú könyvek, a könyvgyűjteményünkben ITT található.