Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Az északi Tisza-tó kör
  Egy kevesek által ismert részt mutatunk be.
Az erdőtörvény bringás szemmel
Nézzük a minket, bringásokat érintő részt.
Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
prev
next

mantovaAutó helyett a kizárólagos kerékpáros közlekedésre akar átállni Mantova városa. Az egész várost keresztező kerékpárút-hálózat 2012-re készül el.

"Hol biciklizzünk, ha nem itt? Mantovánál nem találni laposabb olasz várost és kerékpárral tíz perc alatt keresztül lehet hajtani rajta" - nyilatkozta a La Repubblica napilap utazási mellékletének Anna Maria De Togni, a lombardiai önkormányzat városrendező biztosa.    

{reklam}Régi terv válik valóra a szmogtól fojtogatott Pó-alföldi városban: a hollandiai Amszterdamot utánozva az egész város kétkerékre akar váltani. A mantovaiak között végzett felmérés azt mutatta, hogy a kerekezés teljes egyetértést teremt még a szembenálló helyi politikai erők között is. A 48 ezer lakosú városban eddig is közel harmincezren közlekedtek kerékpárral, de kerékpárútból csak egy volt.

Összesen harminc kerékpárúttal akarják lefedni a város egész területét. A kerékpárút-hálózat a tervek szerint jövőre készül el. A mantovai kerékpárosok szerint problémát egyedül a város utcáit fedő, esős időben csúszós kockakövek okoznak. Ezek aszfaltozását azonban a városvédők ellenzik.   

Forrás: MTI