Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

mantovaAutó helyett a kizárólagos kerékpáros közlekedésre akar átállni Mantova városa. Az egész várost keresztező kerékpárút-hálózat 2012-re készül el.

"Hol biciklizzünk, ha nem itt? Mantovánál nem találni laposabb olasz várost és kerékpárral tíz perc alatt keresztül lehet hajtani rajta" - nyilatkozta a La Repubblica napilap utazási mellékletének Anna Maria De Togni, a lombardiai önkormányzat városrendező biztosa.    

{reklam}Régi terv válik valóra a szmogtól fojtogatott Pó-alföldi városban: a hollandiai Amszterdamot utánozva az egész város kétkerékre akar váltani. A mantovaiak között végzett felmérés azt mutatta, hogy a kerekezés teljes egyetértést teremt még a szembenálló helyi politikai erők között is. A 48 ezer lakosú városban eddig is közel harmincezren közlekedtek kerékpárral, de kerékpárútból csak egy volt.

Összesen harminc kerékpárúttal akarják lefedni a város egész területét. A kerékpárút-hálózat a tervek szerint jövőre készül el. A mantovai kerékpárosok szerint problémát egyedül a város utcáit fedő, esős időben csúszós kockakövek okoznak. Ezek aszfaltozását azonban a városvédők ellenzik.   

Forrás: MTI