Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

Afrika1000brigaCélba érek a bringák, és ki is osztották őket. De ki kapott és milyen szempontok alapján?

Az 1000 bringa projekt célja elsősorban az volt, hogy a bicikliket olyan személyeknek juttassuk, akik ezzel valamilyen módon saját életüket tudják fejleszteni – így például iskolások, akik könnyebben és olcsóbban jutnak majd el az iskolába, termelők, akik piacra tudják juttatni az áruikat. Szintén szempont volt, hogy orvosok vagy tanárok kapják, akiknek ezzel a munkájukat támogatnánk, de a tapasztalat azt mutatta, hogy ők, mint jobb pozícióban levő emberek, tudnak maguknak motort vásárolni – ettől függetlenül mindannyiuk örült volna egy bicikinek, de úgy ítéltük, hogy nem nekik van rá a legnagyobb szükségük.

{reklam}

100BringaAfrika02Az osztás módszere a következő volt: egy kísérővel lementünk a falvakba, ahol megnéztük a összesen viszonyokat, megérdeklődtük, hány iskolás, kereskedő, stb van. A falufőnökök ebben készségesen rendelkezésre álltak, és aznap vagy másnap elküldték a leendő tulajdonosokat a biciklikért.

A falvakon kívül nomádok és bokorlakók kaptak bicikliket – előbbiek teljes mértékben szekereikre vannak utalva, és ők a legszegényebbek minden szegény között. A bokorlakók többféle törzsből származhatnak, városok és falvak mellé települtek, az ő kútjukat használják.

Nem utolsó sorban pedig a VV dolgozói is kaptak biciklit, mi ezzel támogattuk a Village Venture-t.

Ádámékra marad a biciklik második felének szétosztása. Úgy hagytuk el Diemát, hogy kiírtuk a nagy szemétszedő versenyt, ami 18 iskolára terjed ki, ebből 5 van Diemában. A szabályok szerint 4 bicót kap minden suli a legtöbbet szedőknek, minimum pedig 15 nagy zsákkal kell előállni. 10-et pedig azok a kertek kapnak, akik a Maya Pedal alapján csinálnak vízpumpát.

Előzmény: 1000 bringát Afrikának

Forrás: www.adab.hu