Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Az északi Tisza-tó kör
  Egy kevesek által ismert részt mutatunk be.
Az erdőtörvény bringás szemmel
Nézzük a minket, bringásokat érintő részt.
Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
prev
next

Afrika1000brigaCélba érek a bringák, és ki is osztották őket. De ki kapott és milyen szempontok alapján?

Az 1000 bringa projekt célja elsősorban az volt, hogy a bicikliket olyan személyeknek juttassuk, akik ezzel valamilyen módon saját életüket tudják fejleszteni – így például iskolások, akik könnyebben és olcsóbban jutnak majd el az iskolába, termelők, akik piacra tudják juttatni az áruikat. Szintén szempont volt, hogy orvosok vagy tanárok kapják, akiknek ezzel a munkájukat támogatnánk, de a tapasztalat azt mutatta, hogy ők, mint jobb pozícióban levő emberek, tudnak maguknak motort vásárolni – ettől függetlenül mindannyiuk örült volna egy bicikinek, de úgy ítéltük, hogy nem nekik van rá a legnagyobb szükségük.

{reklam}

100BringaAfrika02Az osztás módszere a következő volt: egy kísérővel lementünk a falvakba, ahol megnéztük a összesen viszonyokat, megérdeklődtük, hány iskolás, kereskedő, stb van. A falufőnökök ebben készségesen rendelkezésre álltak, és aznap vagy másnap elküldték a leendő tulajdonosokat a biciklikért.

A falvakon kívül nomádok és bokorlakók kaptak bicikliket – előbbiek teljes mértékben szekereikre vannak utalva, és ők a legszegényebbek minden szegény között. A bokorlakók többféle törzsből származhatnak, városok és falvak mellé települtek, az ő kútjukat használják.

Nem utolsó sorban pedig a VV dolgozói is kaptak biciklit, mi ezzel támogattuk a Village Venture-t.

Ádámékra marad a biciklik második felének szétosztása. Úgy hagytuk el Diemát, hogy kiírtuk a nagy szemétszedő versenyt, ami 18 iskolára terjed ki, ebből 5 van Diemában. A szabályok szerint 4 bicót kap minden suli a legtöbbet szedőknek, minimum pedig 15 nagy zsákkal kell előállni. 10-et pedig azok a kertek kapnak, akik a Maya Pedal alapján csinálnak vízpumpát.

Előzmény: 1000 bringát Afrikának

Forrás: www.adab.hu