Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Felvidéken kétkeréken
   Többször bejárós útvonalat találtam.
 A hónap megyéje: Bács-Kiskun vármegye
  Bács-Kiskun megyei kerékpártúra ajánló.
Ki volt Lukanénye hőse?
  Családi kerékpártúra a Felvidéken.
prev
next

 az iden is lesz lehetosegunk kerekpart szallitani egyes volanbusz jaratokon

A kijelölt járatokon március 29-től október 27-ig szállítható bicikli.

A Volánbusz idén is biztosítja a kerékpárszállítási szolgáltatást egyes, kiemelt turisztikai célpontokba közlekedő autóbuszvonalain – adta hírül a társaság. A kijelölt járatokon 2024. március 29-től október 27-ig szállítható bicikli a tavalyival megegyező viszonylatokon, ám jóval kedvezőbb áron, mindössze 500 forintért.

A Budapest és a Mátra, a Bükk, illetve a Tisza-tó térsége között közlekedő autóbuszok mellett a fővárosból Salgótarjánba, Egerbe, Szilvásváradra, Kazincbarcikára, Jósvafőre, valamint Gyöngyösről Egeren át Miskolc felé közlekedő egyes járatokra váltható kerékpárjegy, a menetrendben megjelölt megállóhelyek között az alábbi vonalakon:

  • 1020 Budapest–Mátraverebély–Salgótarján
  • 1044 Budapest–Gyöngyös–Mátraháza–Mátraszentimre
  • 1045 Budapest–Gyöngyös–Mátraháza–Kékestető
  • 1046 Budapest–Gyöngyös–Mátraháza–Parád–Bükkszék
  • 1049 Budapest–Gyöngyös–Domoszló–Eger
  • 1050 Budapest–Gyöngyös–Eger–Mezőkövesd–Miskolc
  • 1054 Budapest–Eger–Szilvásvárad–Kazincbarcika–Jósvafő
  • 1066 Budapest–Gyöngyös–Heves–Abádszalók–Karcag
  • 1068 Budapest–Gyöngyös–Heves–Tiszafüred

Az autóbuszok hátfalára szerelt kerékpártartókon járatonként 3 bicikli szállítható. A kerékpár rögzítése és levétele az autóbusz-vezető feladata. Tandem-, elektromos és háromkerekű kerékpárok szállítására ilyen módon nincs lehetőség, de az összecsukható kerékpárok a poggyásztérben továbbra is elhelyezhetők.

Gyakorlati tudnivalók
Egy útra 500 forintért váltható kerékpárjegy elővételben a Volánbusz honlapján, a visszaváltás lehetősége nélkül, illetve a közlekedési társaság budapesti pénztáraiban a menetjeggyel együtt vagy korábban már megvásárolt menetjegy mellé önállóan is. Kerékpárjegy az autóbuszokon nem kapható. Az elővételi jegyváltás során a rendszer csak arra a járatra ad ki kerékpárjegyet, amelyiken még van szabad hely a szállítóeszközön, azaz a kötelező elővétel biztosítja, hogy aki kerékpárjegyet vásárolt, az biciklijével együtt fel tudjon szállni a járatra.

A kerékpárszállítási szolgáltatás további részletei, az érintett járatok menetrendje ITT! érhető el.

Támogasd a működésünket


Ha tetszett a cikk, kérlek támogasd a munkánkat önkéntes adománnyal a Revolutos számlánkra bankkártyás fizetéssel. Ezáltal még több hasonló cikket fogunk tudni készíteni a szórakoztatásodra.

Hogyan működik az adományozás?

Köszönjük!