Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Felvidéken kétkeréken
   Többször bejárós útvonalat találtam.
 A hónap megyéje: Bács-Kiskun vármegye
  Bács-Kiskun megyei kerékpártúra ajánló.
Ki volt Lukanénye hőse?
  Családi kerékpártúra a Felvidéken.
prev
next

 gazdag

Legalábbis ezt állítja a The Telegraph.

A brit The Telegraph az elmúlt héten arról számolt be, interjúkat készített a Kwang Li Industry jelenlegi és korábbi dolgozóival, valamint elemezte a fizetési bizonylatokat, és a szerződéseket.

Arra a következtetésre jutott, hogy a Kwang Li Industry olyan díjakat vont le a külföldi munkások fizetéséből, amelyek akár harmadával is csökkentették a fizetést, így a fizetés a malajziai minimálbér alatt maradt. Ha ez nem lenne elég a nepáli és bangladesi munkavállalóknak magas kamatozású hitelt kell felvenniük, hogy kifizethessék a toborzási díjakat a gyár által alkalmazott ügynökségnek. A The Telegraph szerint a munkavállalók toborzási díjai sértik a Malajzia és Nepál közötti 2018-as memorandumot, amely előírja a munkáltatók számára a toborzási díjak megfizetését.

A Kwang Li Industry 1992-ben alakult, mint kerékpáralkatrészeket összeszerelő üzeme. Ma már számos iparág számára nyújt összeszerelési, nyomtatási, lézergravírozási és csomagolási szolgáltatásokat.

A fenti állításokra a lap által megkérdezett brit munkajogi szakértő azt nyilatkozta, hogy a gyárban uralkodó körülmények "a modern rabszolgasághoz hasonlítanak".

gazdag lovas

Kwang Li Industry a The Telegraphnak, cikkére reagálva azt állítja, hogy nem tudott a toborzási díjakról, és határozottan cáfolta a munkavállalókkal való visszaélésekről szóló jelentéseket.

A Shimano vizsgálatot indított a tudósítás hatására. Nyilatkozatában kifejtette, hogy "Ez egy súlyos vád, és szembemegy azzal, amiben a Shimanónál hiszünk. Jelenleg vizsgáljuk az ügyet az érintett felekkel, és megfelelő lépéseket fogunk tenni a helyzet megoldása érdekében" - közölte a vállalat.