Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

400 km a Balaton körül
  Élménybeszámoló a 2023-as Balaton Bike Derby-ről
Műanyag sárvédők a Zefaltól
  Minden bringára van megoldás.
A Börzsöny expedíció
  Végigtekertük a "Sárkány feje út" kerékpártúrát.
Teendők MTF e-bike vásárlás után
  Az első üzembehelyezéstől az időszakos karbantartásig.
prev
next

 elhunyt az agyvalto kiraly 01

73 éves korában elhunyt Bernhard Felix Rohloff.

A Rohloff Hungary facebook oldal adta hírül, hogy 2023.05.19. pénteken, 73 éves korában békésen elhunyt Bernhard Felix Rohloff.

elhunyt az agyvalto kiraly 01

1950.02.21-én született Lengenfeldben/Thüringiában, Kasselben nőtt fel, műszaki pályafutását irodai gépszerelői tanoncként kezdte az Olympia cégnél. A gépészmérnöki tanulmányok sikeres elvégzése után a Daimler Benz kasseli gyárában dolgozott, majd szabadúszó fejlesztőként.

1986-ban feleségével, Barbara Rohloff-fal megalapította a Rohloff GmbH-t, és műszaki igazgatóként, valamint üzlettársként kifejlesztette a Rohloff S-L-T 99 kerékpárláncot. Az 1990-es években ez a lánc igazi kultikus státuszra tett szert Greg LeMond és Miguel Indurain Tour de France és országúti világbajnoki győzelmeinek köszönhetően. A következő években a termékpaletta különböző kiváló minőségű kerékpárszerszámokkal bővült, amelyek a mai napig kaphatók a szakkereskedésekben.

elhunyt az agyvalto kiraly 02

A legendás Rohloff SPEEDHUB 14-sebességes agyváltó bemutatására 1996-ban került sor (IFMA kiállítás). Ez az innováció a mai napig hat az agyváltó technológiára

Bernhard Rohloff sokkal több volt, mint egy zseniális feltaláló. Inspiráló személyiség volt, aki nemcsak a szakértelmével nyűgözött le bárkit, hanem mindig nyitott füllel hallgatta az alkalmazottai ötleteit és aggodalmait is. Embersége olyan példaképpé tette, akiben megbíztak és szívesen követték. Mindig hajlandó volt megosztani az idejét és a tudását.

elhunyt az agyvalto kiraly 03

Vele a kerékpáripar nemcsak egy látnokot veszít el, hanem egy különösen melegszívű és közeli embert is. A vállalat alkalmazottai és barátai hiányolni fogják meleg és humoros modorát, amely gyakran mosolyt csalt az ember arcára.