Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

400 km a Balaton körül
  Élménybeszámoló a 2023-as Balaton Bike Derby-ről
Műanyag sárvédők a Zefaltól
  Minden bringára van megoldás.
A Börzsöny expedíció
  Végigtekertük a "Sárkány feje út" kerékpártúrát.
Teendők MTF e-bike vásárlás után
  Az első üzembehelyezéstől az időszakos karbantartásig.
prev
next

kerekparut04

Immár teljes szakaszon használható a Balatoni Bringakör.

A hollandok és a dánok után mi magyarok kerékpároznak a legtöbbet Európában az Eurobarometer statisztikája szerint. Ezért kiemelt jelentőségű minden, közlekedést és közlekedésbiztonságot elősegítő infrastruktúrafejlesztés. A Balatonnál mérföldkő az, hogy végre a teljes szakaszon, biztonságosan és korszerűen körbe kerékpározható a Balaton.

Az elmúlt öt évben a 205 kilométeres Balatoni Bringakör több mint a fele megújult. Ezzel a most elkészült két kilométeres szakasszal végre körbe ért a balatoni bringakörút. Sokan nem tudják, de ennek a szakasznak az a fontossága, hogy korábban itt megszakadt a kerékpárút, és ezért ki kellett tekerni a főútra a bringásoknak. Az összekötőszakaszból 0,3 km vegyes forgalmú, 1,7 kilométer pedig önálló kerékpárútként valósult meg. A forgalomtechnika felújítására is sor került, továbbá a kerékpárúton kiépült egy vasúti átkelő is.

A bringakör komplex fejlesztése 2019 áprilisában kezdődött a NIF Zrt. beruházásában.Tavaly év végén már 114 kilométeren haladhattak korszerűbb, biztonságos utakon a Balaton körül a kerékpárosok. Csupán tavaly, 2022-ben 14,1 kilométernyi kerékpárút-fejlesztés valósult meg a Balaton körül.