Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Felvidéken kétkeréken
   Többször bejárós útvonalat találtam.
 A hónap megyéje: Bács-Kiskun vármegye
  Bács-Kiskun megyei kerékpártúra ajánló.
Ki volt Lukanénye hőse?
  Családi kerékpártúra a Felvidéken.
prev
next

bubi 01

A Bubi népszerűsége töretlen.

A közbringa-szolgáltatás az elmúlt hónapokban is igazolta, hogy népszerű a fővárosiak körében. A tavaly nyáron elért rekordok mellett télen is kiemelkedő eredményeket produkált.

2021 decemberében a Bubi napi használati csúcsa még 3531 volt, egy évvel később, 2022 decemberében már 7117 volt a legmagasabb napi szám. 2023 elején is komoly emelkedés volt megfigyelhető: tavaly januárban még 3493, idén az első hónap leginkább kihasznált napján már 6009 alkalommal vették igénybe a közbringákat.

A közbringa-rendszer havi és átlagos napi használata 60-70 százalékkal bővült, ami annak ismeretében különösen kiemelkedő, hogy a közbringa flottája 30 százalékkal nőtt.

Hard Rock Hotel, Orczy tér: Tovább bővül a Bubi szolgáltatási területe

A Bubi töretlen népszerűsége is indokolja, hogy a szolgáltatás minél szélesebb körben váljon elérhetővé. Ennek érdekében újabb helyszíneken lehet kerékpárokat felvenni és letenni, miután a főváros két újabb pontján, a VI. kerületben a Hard Rock Hotel mellett, a VIII. kerületben pedig az Orczy téren is létrejött egy gyűjtőállomás.  A VI. kerületben, a Nagymező utca és a Zichy Jenő utca sarkán található új gyűjtőállomás a Hard Rock Hotel Budapest támogatásával valósult meg.

bubi 04

A BKK legutóbb szintén a Terézvárosban  adott át 4 vadonatúj gyűjtőállomást, valamint a megújult Blaha Lujza téren is két állomás várja a felhasználókat. A BKK a tervek szerint idén folyamatosan bővíti a hálózatát.

A Bubi eszközparkja jelentősen nőtt a 2021-es megújulása óta és dinamikusan bővült a közbringra-rendszer szolgáltatási területe: jelenleg összesen 180 gyűjtőállomáson lehet felvenni és leadni a kerékpárokat. A BKK 2022-ben összesen 500 vadonatúj Bubi biciklit állított forgalomba, legutóbb október elején 200 vadonatúj kerékpárral nőtt az állomány. Ma már összesen 2060 közbringa áll az ügyfelek rendelkezésére.

A közbringarendszer a felhasználóbarát applikációnak, a könnyű regisztrációnak és a megújult kerékpároknak köszönhetően a 2021 májusi megújulása óta sorra döntötte a rekordokat, 2023. februárjában pedig átlépte a 4,4 milliós utazásszámot a rendszer.

A társaság a 2023-as évre a Bubi rendszer fejlesztését tűzte ki célul, a területi és a flottabővítések mellett továbbra is versenyképes, vonzó feltételekkel biztosítja a közbringák elérhetőségét a fővárosban. Havi ezer forintért megéri váltani havi vagy 8500 forintért éves bérletet, amivel 30 percig díjmentesen használhatják a fővárosiak a MOL Bubikat.

Fontos, hogy továbbra is díjmentes marad a második kerékpár bérlése. Azaz aki barátokkal vagy ismerősökkel együtt venné igénybe a szolgáltatást, egyidejűleg két kerékpárt vehet fel. Viszont a 30 percen túli folyamatos használatért külön használati díjat kell fizetni.