Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

 A hónap megyéje: Fejér vármegye
  Fejér megyei kerékpártúra ajánló.
Kerüld meg Afrikát a Börzsönyben
  Ilyen nincs és mégis van!
Etyek – Nadap kerékpáros körtúra
  Azaz: Hogyan lehet egy 77 km-es túrát 160 km-es úttal teljesíteni?
prev
next

bicycle 1838605 1280

Amitől mi oly messze vagyunk...

Magyarul is megjelent a Holland Kerékpáros Nagykövetség elnevezésű civil hálózat A holland kerékpározás jövőképe címmel összeállított kerékpáros stratégiája, amelyet az aktív Magyarországért felelős államtitkárság minden magyar város polgármesteréhez eljuttat majd. A 17 oldalas dokumentumot te is letöltheted, ha IDE kattintasz.

Hollandia a világ első számú kerékpáros nemzete, ahol egy lakosra átlagosan 1,3 kerékpár jut - mondta el a kiadvány szerdai budapesti bemutatóján a Holland Királyság magyarországi nagykövete.

Désirée Bonis kiemelte, hogy hazájában rövid távok megtételére jelentősen többen választják a kerékpárt, mint az autót, amit segítenek a kerékpárosbarát beruházások és várostervezési szemlélet is.

Hollandia Magyarországon is régóta támogatja az olyan kerékpáros kezdeményezéseket, mit a Critical Mass vagy az I Bike Budapest felvonulások, együttműködik a Budapesti Közlekedési Központtal, a Magyarországi Kerékpárosklubbal és számos kerékpáros civil szervezettel, jövőre pedig a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa program keretében is népszerűsíti majd a biciklis közlekedést - tette hozzá.

magyarul is megjelent a holland kerekparos strategia

Én három hónapot töltöttem 18 éve Hollandiában, ahol hétvégente bringával bejártam az ország középső részét. Remek kerékpár utak, és kerékpáros útvonalak vannak arra. Ezek táblázottsága, iránymutatása zseniális. Gyakorlatilag térkép nélkül el lehet jutni 50 km-re lévő városokba eltévedés nélkül. A városokban rengeteg a kerékpáros közlekedő. Jó és biztonságos kerékpáros útvonalakkal.

A magyarországi viszonyok köszönő viszonyban sincsenek ezzel a 18 évvel ezelőtti holland bringás infrastruktúrával. De ne is menjünk ilyen messzire. Nézzük meg sógorék fővárosát Bécset, ami egy igazi világváros. Sokkal kényelmesebb, jobb érzés azon a városon keresztül hajtani, mint Budapesten.

Tudtad?
Magyarország két nappal ezelőtt írta alá az Európai Kerékpáros Nyilatkozatot, amely egy átfogó uniós kerékpáros stratégia kidolgozására kéri az Európai Bizottságot.