Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Kalandkör 400 élménybeszámoló
  Részünkről az útvonal elbukott
Felvidéken kétkeréken
   Többször bejárós útvonalat találtam.
 A hónap megyéje: Bács-Kiskun vármegye
  Bács-Kiskun megyei kerékpártúra ajánló.
Ki volt Lukanénye hőse?
  Családi kerékpártúra a Felvidéken.
prev
next

 a porsche teljesen felvasarolja a fazuat

A Porsche, már nem csak a küszöbön toporog

Februárban adtunk hírt arról, hogy a Porsche 20%-os részesedést szerzett a vállalatban, további részvények vásárlására vonatkozó opcióval. Ma a Porsche bejelentette, hogy teljes tulajdonrészt szerez a vállalatban.

"A Fazua személyében egy erős partnerre találtunk, aki nagy tapasztalattal rendelkezik a villanybringa motorok terén. A Fazua a szakértők körében a "könnyű eBike" kategória megalapítójaként ismert - és ez egy rendkívül innovatív vállalat, amely tökéletesen illeszkedik a Porsche márka úttörő szelleméhez." - mondta Lutz Meschke, a Porsche AG igazgatótanácsának elnökhelyettese.

a porsche teljesen felvasarolja a fazuat

A Fazua felvásárlása a Porsche számára nem az első lépés a kerékpár piacra történő betörésre. Tavaly többségi részesedést vásárolt a horvát Greyp elektromos kerékpárokat gyártó cégben, illetve bemutatta a Rotwilddal közösen készített eBike-jait.

A Porsche eBike-okkal kapcsolatos jövőbeli terve az, hogy két közös vállalatot indít a Ponooc Investment B.V.-vel, amely több kerékpármárka, köztük a Cannondale, a Schwinn, a Cervelo és a Santa Cruz anyavállalata is. A közös vállalkozások a Porsche eBike-ok jövőbeni megalkotására és a mikromobilitás piacán új megoldások keresésére fognak kiterjedni. A saját fejlesztések mellett a Porsche továbbra is tervezi a Rotwilddal való partnerség folytatását is.