Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Zefal Z Sealant defektgátló folyadék.
  Ha nem akarsz sokat foglalkozni a defekttel, kell valami védelem. Nálam ez az idén bizonyított!
Két táska túrázáshoz a New Looxstól
  Ha kicsit ki akarsz tűnni a tömegből.
Keresztül a Dunántúl dombjain és hegyein
  Hungarian (half)Divide élménybeszámoló (2022)
Schwalbe Hurricane tartós teszt
Már több mint 3 000 km a gumiban.
Bikepacking táskák
  Szerkesztőségünkben landolt egy hatalmas csomag, amelyet kibontva bikepacking táskák tömkelege bukkant elő. Most ezeket mutatjuk be nektek.
prev
next

 innovativ kerekparos forgalomszamlalasi rendszert teszteltek a megyeri hidon

A rendszer kizárólag kamerák képeinek feldolgozásával szolgáltat adatokat.

Sikeresen zárult a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a magyar tulajdonú Asura Technologies Zrt. kerékpárszámlálási pilot projektje a Megyeri híd pesti hídfőjénél. A projekt célja, a mérési adatminőség javítása mellett, egy olyan technológia tesztelése volt, amely nemcsak automatizált, hanem valós idejű adatszolgáltatásra is alkalmas.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018 óta országszerte több mint, 1.000 km kerékpárút kezelését végzi. A társaság célja továbbra is olyan kerékpárút hálózat üzemeltetése, amely széles körben és biztonságosan használható. Ehhez viszont elengedhetetlenek a megfelelő forgalomszámlálási adatok, melyek segítenek abban, hogy a kerékpározók igényeihez igazodó fejlesztések valósulhassanak meg a jövőben is (jelzőlámpák kialakítása, új szakaszok építése).

Az eddig és jelenleg is használt szenzoros (ultrahang, infravörös, indukciós) és manuális mérési technológia mellett tesztjelleggel egy új megközelítésű adatgyűjtést vizsgált a Közút.

innovativ kerekparos forgalomszamlalasi rendszert teszteltek a megyeri hidon

Az Asura Technologies Zrt. mesterséges intelligencián (Artificial Intelligence – AI) alapuló videóanalitika fejlesztésével foglalkozik, melyet a közúti forgalomszámlálásnál és parkolási megoldásoknál használnak, a világ több pontján, de főként az Egyesült Államokban.

A cég által fejlesztett kerékpáros forgalomszámláló szoftver kamerakép alapján, a személyes adatokra vonatkozó jogszabályok betartásával számlál, kategorizál és rögzíti a forgalom haladási irányát. A rendszer külön burkolati- és egyéb szenzorok elhelyezése, illetve alkalmazása nélkül, kizárólag kamerák rögzített képeinek feldolgozásával szolgáltat adatokat. A videó analitikai szoftver a kihelyezett kamera látószögébe eső területen képes a forgalom (jármű, kerékpár vagy akár gyalogos) összes meghatározó paraméterének érzékelésére.

Az Asura Technologies Zrt.
A 2017-ben alapított, budapesti székhelyű Asura Technologies Mesterséges Intelligenciára épülő, új generációs videó analitikai rendszereket és rendszámfelismerő szoftvereket fejleszt, melyeket intelligens parkolási, forgalomirányítási és biztonsági alkalmazásokba épít be. A vállalat első terméke, az ARU – kamerafüggetlen rendszámfelismerő szoftver - a 2018-as Intertraffic Amsterdam Innovation Awards-on különdíjat kapott, mint olyan megoldás, amely képes a meglévő infrastruktúrát "okos" rendszerré alakítani. 2020 márciusában az Asura Technologies elnyerte a Magyar Innovációs és Hatékonysági Nonprofit Kft. által indított Virtuális Erőmű Program keretében a "Klímatudatos Startup" díjat. A vállalat világszerte aktív, 2022 januárban többségi tulajdont szerzett a denveri Parking Revenue Recovery Services-ben (PRRS), akivel automatizált parkolás ellenőrzési üzletágát építi az Egyesült Államokban és stratégiai partnerein keresztül több projektben is jelen van a GCC régióban, Európában és Ázsiában.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.