Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

5 +1 Cube hátizsák
  Kipróbáltuk a Cube prémium hátizsákjait.
PRO(fesszionális) pumpák
  PRO pumpák tesztje
Akcióban
Bemutatkozik a LAMAX csúcs W10.1 akciókamerája.
Kerékpártúra a Szent László kilátó-kápolnához
Egy fantasztikus Makovecz Imre tervezte kilátót fedezhetsz fel.
Cube kerékpáros ruhák hölgyeknek
  Öltözködjünk stílusosan!
prev
next

 cms molbubiakalvariateren

Új gyűjtőállomásokkal bővült a Bubi hálózata, hamarosan jelentősen nő a biciklik száma.

Új gyűjtőállomásokkal bővült a Bubi hálózata, mától további öt, VIII. kerületi helyszínen lehet igénybe venni a közbringaszolgáltatást. Az új helyszíneket egy közös sajtótájékoztatón avatta fel Karácsony Gergely főpolgármester, dr. Walter Katalin a BKK vezérigazgatója és Pikó András a VIII. kerület polgármestere. Az eseményen azt is bejelentették, hogy hamarosan jelentősen nő a Bubi bicikliállománya.

A Fővárosi Önkormányzat megbízásából, a Budapesti Közlekedési Központ koordinálásában, a Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával 5 újgenerációs MOL Bubi gyűjtőállomás létesült a VIII. kerületben. Ma már a

  • a Teleki téren,
  • a Mátyás téren,
  • a Losonci lakótelepen (a Práter utca és a Szigony utca kereszteződésében),
  • a Kálvária téren és
  • a Bródy Sándor utca–Horánszky utca kereszteződésében is lehet MOL Bubi bicikliket bérelni, vagy lerakni.

Az avatással egybekötött sajtótájékoztatón Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy a Bubi kétségtelenül egy sikertörténet Budapest életében. A városvezető szerint nem is kérdés, hogy a hálózatot bővíteni szükséges, ezért a Főváros több kerülettel együttműködve indította el ezt a fejlesztést. A közös munka első ütemében a Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával valósulhattak meg a gyűjtőállomások.

Újjászületése óta egymás után döntötte a rekordokat a Bubi – ezt már dr. Walter Katalin mondta a sajtóeseményen. A BKK vezérigazgatója szerint a bérlések száma tavaly szeptemberben érte el az abszolút bérlésrekordot: egy nap alatt 10 042-szer vették igénybe a szolgáltatást a fővárosban közlekedők. A legfrissebb, 2022 áprilisi adatok is azt mutatják, hogy a Bubit örömmel használják a fővárosiak. Az elmúlt hónapban naponta átlagosan 5700 felett volt a bérlések száma, de volt olyan nap, amikor 9400-szor béreltek biciklit a BKK ügyfelei.

Pikó András, Józsefváros polgármestere örömét fejezte ki, hogy végre sikerült bekapcsolni a Bubi hálózatába azokat a városrészeket is, amelyek nélkül meglátása szerint igazából nem volt teljes a közbringaszolgáltatás rendszere.

cms molbubiakalvariateren

900 új kerékpárral is bővül a rendszer

Az elmúlt hónapban volt olyan időszak, amikor egyszerre 700 Bubi kerékpárt használtak a városban, azaz ennyi volt egy időben mozgásban Budapest különböző pontjain. A kimagasló érdeklődés egyértelmű üzenettel szolgált a BKK számára: nemcsak új gyűjtőállomásokra, hanem új kerékpárokra is szüksége van Budapestnek – jelentette be dr. Walter Katalin.

Ennek kapcsán a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy egy sikeres közbeszerzési eljárásnak köszönhetően 900 vadonatúj Bubi kerékpárral bővül a rendszer. Az új biciklikből 350 darab már idén az utcákra kerül. A kerékpárok szállításáról szóló szerződést 2022. április 29-én írta alá a BKK a közbeszerzésen nyertes Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt-vel.

BKK sajtóközlemény

Fotó: BKK