Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

MTF bringák túrázásra
  Jönnek a 2024-es modellek.
Dave útja
  30 éve indult a Mountain Bike Action Hungary.
Az egyenes (MTB, vagy trekking) kormány
  Amit erről az alkatrészről tudni érdemes.
Agydinamók
   Minden, amit tudni szerettél volna, de nem volt kitől megkérdezned!
Kerékpáros dalok
Eddig 10 dalt találtunk. Tudod folytatni a listát?
prev
next

kresz

Szombaton vonulnak a kerékpárosok

Az alábbiakban a BKK sajtóközleményét olvashatjátok:

Idén is megrendezik az I Bike Budapest kerékpáros felvonulást, a rendezvényt április 23-án, szombat délután tartják a fővárosban. Az esemény miatt több helyen is forgalomkorlátozásokra kell készülni, ezek közül a legjelentősebb, hogy a felvonulás idején várhatóan 15:00 és 17:00 között hosszabb időre korlátozzák a forgalmat az Erzsébet hídon és a Rákóczi úti tengelyen, a keresztirányú forgalmat pedig csak szakaszosan, néhány perces várakozásokkal engedik át, ezért aki teheti, kerülje el szombat délután a belvárost. A Budapesti Közlekedési Központ a kötöttpályás közlekedési eszközök, többek közt a 2-es és 2M, valamit a nagykörúti villamosokat, illetve a sűrítve közlekedő metrók használatát javasolja ügyfeleinek.

i bike terkep

A felvonulás várhatóan 15:00-kor indul a Városligetből, majd a Damjanich utca – Rottenbiller utca – Rákóczi út – Kossuth Lajos utca – Szabad sajtó út – Erzsébet híd – Attila út – Apród utca – Lánchíd utca – Clark Ádám tér – Alagút – Alagút utca – Attila út – Dózsa György tér – Krisztina körút – Döbrentei tér – Erzsébet híd – Március 15. tér – pesti alsó rakpart – Népfürdő utca – Árpád hídi felhajtó – Árpád híd – Margitsziget központi út útvonalon ér a margitszigeti Nagyrétre.

Közúti közlekedési változások

A felvonulás ideje alatt a keresztirányú gépjármű-forgalmat átengedik, de a hosszirányú forgalmat részlegesen, vagy teljesen korlátozzák. A vonulás idején (várhatóan 15:00 és 17:00 között) az Erzsébet híd, illetve a Rákóczi út – Kossuth Lajos utca – Szabad sajtó út nyomvonalon hosszabb időre korlátozzák a gépjárműforgalmat.

Közösségi közlekedési változások

A rendezvény s idején a keresztirányú forgalmat szakaszosan, néhány perces várakozásokkal átengedik, azonban a felvonulás útvonalával megegyező forgalmat korlátozzák, ezért az érintett járatok módosított útvonalon közlekednek.

Előreláthatólag 15:00 és 17:00 között:

 • A Rákóczi úton közlekedő 5-ös, 7-es, 8E, 110-es, 112-es és 133E autóbuszok két szakaszon, a budai végállomásaik és a Szent Gellért tér / Rudas Gyógyfürdő / Móricz Zsigmond körtér, illetve a pesti végállomásaik és a
 • Keleti pályaudvar között, megosztva közlekednek. A 7E autóbusz csak Újpalota és Keleti pályaudvar között közlekedik. A Keleti pályaudvar és a Szent Gellért tér között a BKK a sűrűbben közlekedő M4-es metró, a belváros
 • felé az M2-es metró igénybevételét javasolja.
 • A 105-ös és a 178-as buszok két szakaszon, a Gyöngyösi utca és a Széchenyi István tér, illetve a Déli pályaudvar M és a budai végállomásaik között járnak.
 • A 16-os busz nem jár, a Várnegyed a Széll Kálmán tér felől a 16A busszal érhető el.

Várhatóan 15:00 és 17:00 között a következő nagy csomópontoknál és járatok esetében néhány perces várakozás lehetséges, mert a forgalmat csak szakaszosan engedik át:

 • Astoria: az M3-as metrópótló, a 47-es és 49-es villamosok, a 72M trolibusz, a 9-es, a 15-ös, a 100E és a 115-ös autóbuszok;
 • Blaha Lujza tér: a 4-es és a 6-os villamosok;
 • Március 15. tér: a 2-es, 2M villamosok;
 • Dózsa György út – Damjanich utca: a 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as autóbuszok, illetve a 70-es, 75-ös és 78-as trolibuszok;
 • Döbrentei tér (Krisztina körút – Hegyalja út): az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 110-es, a 112-es, a 133E autóbuszok;
 • Attila út – Krisztina körút: az 56A villamos;
 • Rottenbiller utca – Wesselényi utca: a 74-es trolibusz;
 • Rottenbiller utca – Dohány utca: a 73-as, a 74-es és a 76-os trolibuszok;
 • Kossuth Lajos utca – Petőfi utca: a 15-ös és a 115-ös autóbuszok.

Várhatóan 15:00 és 16:30 között:

 • A 70-es trolibusz módosított útvonalon, a Városligeti fasor – Dózsa György út – Ajtósi Dürer sor – Hermina út útvonalon jár.
 • A 78-as trolibusz ebben az időszakban a 70-es troli módosított vonalán, Keleti pályaudvar helyett az Erzsébet királyné, aluljáró végállomáshoz közlekedik.
 • A 73-as és 76-os trolibuszok a Keleti pályaudvarnál a Kerepesi úti végállomás helyett a Garay utcához közlekednek.

Előreláthatólag 15:00 és 19:00 között:

 • A 26-os busz nem jár.

 Várhatóan 15:30 és 17:30 között:

 • A 15-ös és a 115-ös buszok a Népfürdő utca helyett a Váci úton közlekednek.

A rendezvény sajátosságai miatt a tervezettől eltérő időpontokban és helyszíneken is előfordulhatnak korlátozások.