Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
MTF villanybringák Magyarországon
  Új márka a láthatáron.
prev
next

 szallashely es kerekparos pihenopont nyilt domorkapunal 01

A Dömörkapu megújul.

Erdei környezetben, mégis Szentendrétől könnyen elérhető helyen fekszik Dömörkapu. Valamikor ezen a helyen egy kőbánya működött, melynek több mint 100 éves épületei közül néhány újult meg. Azonban nemcsak megjelenésükben, hanem funkciójukban is átalakultak, ugyanis az egykori kiszolgáló épületekben működő turistabüfé mellett egy egész évben üzemelő, 16 fő befogadására alkalmas szálláshely, valamint egy kerékpáros pihenőpont és gyorsszerviz is várja a testi-lelki feltöltődésre vágyó kirándulókat.

szallashely es kerekparos pihenopont nyilt domorkapunal 02

Az ide érkező kirándulókat, kerékpárosokat számos turisztikai-, közösségi- és családi program várja. Érdeklődéstől függően szervezett gyalogtúrák, futóversenyek, illetve kerékpáros rendezvények csalogatják a nagyérdeműt. A programok sorát színesíti például a Gurul kerékpáros fesztivál, a különböző gyógynövény- és gombatúrák, a közösségi szemétszedés és erdőtisztítás, de évről évre egyre sikeresebb az Örökbefogadó Nap is, ahol örökbefogadó családok találkozhatnak egymással. A fentieken túl a gyerekeket erdei gyerekjátszótér, a felnőtteket pedig erdei mozi, koncertek, ötritmus tánc, irodalmi- és zenés estek várják.

Tervben van további szálláshelyek biztosítása, egy nagyobb közösségi tér létrehozása, ahol rossz idő esetén is meg lehet a programokat tartani, valamint a patak közvetlen közelségét kihasználva szaunaházzal, patakmedencével, vízeséssel egyedi fürdési élményt kínálni. Ezen felül a további épületek felújításával lovasturisztikai megállópontot is szeretnének itt kialakítani.

szallashely es kerekparos pihenopont nyilt domorkapunal 03

Hosszú távú cél, hogy egy olyan turisztikai komplexum jöjjön itt létre, amely a forgalmat és az ide látogatók igényeit teljes mértékben ki tudja szolgálni.

Fontos küldetés továbbá Dömörkapu történelmi múltjának emléklét is megőrizni Szentendre egykori életének meghatározó helyszínének, a kőbányának és az itt élő emberek mindennapjainak, a bányászfalu múltjának bemutatásával.