Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
MTF villanybringák Magyarországon
  Új márka a láthatáron.
prev
next

 elvittek 3 bringat 80 000 dollar ertekben 02

Kirámolták a CeramicSpeed irodáját Colorádóban

Az idén ez már a harmadik kerékpárlopással kapcsolatos hírünk. A helyszín ezúttal Amerika. A tolvajok több mint 80 000 dollár értékben lovasítottak meg kerékpárokat, miután elloptak két egyedi prototípust és egy eMTB-t a CeramicSpeed irodájából a coloradói Boulderből – tudósított a cyclingtips.com.

elvittek 3 bringat 80 000 dollar ertekben 02

Az egyik ellopott bringa

A CeramicSpeed irodájába múlt hét szerda este törtek be és elkötöttek egy teljesen fekete Cervelo P5 T és egy Canyon Luxot bringát. Mindkettő lánc nélküli hajtással rendelkezett. (A rendszert 2019-ben mutaták be nagy sikerrel az Eurobike-on.) Hogy a tolvajok feltegyék a pontot az i-re egy sötétkék Specialized Turbo Levo-t is elvittek. Jelenleg a két egyedi és nagyon értékes prototípus holléte ismeretlen, de a Levo-t visszaszolgáltatták, a boulderi rendőrség pedig őrizetbe vette a gyanúsítottat.

elvittek 3 bringat 80 000 dollar ertekben 01

A váltó rendszer

Jason Smith, a Driven vezérigazgatója a CyclingTips cikkében nyilatkozott a rablásról: "Először is, mindannyian megdöbbentünk és hitetlenkedünk. Mindannyian olvastunk a kerékpárboltok lopásainak növekedéséről, de a Driven egy kis cég, és tényleg nem gondoltuk, hogy ez velünk is megtörténhet. Határozottan úgy érzem, hogy kerékpáros cégként célba vettek minket. A tolvajok csak a csúcskategóriás kerékpárokat vitték el. Nem nyúltak a laptopokhoz, a drága szerszámokhoz vagy a laboratóriumi berendezésekhez; csak a kerékpárokhoz mentek.

Fotók: CeramicSpeed