Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
MTF villanybringák Magyarországon
  Új márka a láthatáron.
prev
next

 uj tobbsegi tulajdonosa van az enviolonak

A befektetőnek ez ez első kerékpár piaci befektetése

NuVinci, Enivolo, ismerősek ezek a nevek? Mi először 2011-ben számoltunk be az akkor még NuVinci néven futó fokozatmentes agyváltóról, amely 360%-os áttételtartománnyal büszkélkedett.

A jelenleg Enivolo néven gyártott kerékagyai meglehetősen sikeresek a városi kerékpárok piacán. Tény, hogy a kerékagyak nem könnyűek, de különösen jól bírják a középmotoros e-kerékpároknál jelentkező többletnyomatékot. Ezen kívül létezik "Automata" sebességváltó rendszerük is, amely biztosítja, hogy még a tapasztalatlan kerékpáros is mindig a megfelelő áttétel tartományban hajtson.

A rendszer működési elvéről bővebben ITT olvashatsz.

Tavaly mi is egy tesztelt Cube Cargo bringán találkoztunk vele és meglehetősen pozitív vélemény alakult ki róla.

Február elején az Enviolo európai központja Zwolle-ból Amszterdam szívébe költözött, és alig két héttel később bemutatták az új többségi tulajdonost, az Inflexiont. A 1999-ben alapított brit befektetési társaság elsősorban nagy növekedési potenciállal rendelkező vállalkozásokba helyez tőkét. Most először fektet be a kerékpárgyártásba.

"Az Enviolo csapata olyan innovatív termékkínálatot hozott létre, amely vonzóbbá és kényelmesebbé teszi a kerékpározást a világ városaiban egyre növekvő számú kerékpárosok számára. A csapat hihetetlenül céltudatos, és alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk velük vállalkozásuk további növekedésében mind a helyi holland, mind pedig nemzetközi szinten." - Simon Turner, ügyvezető partner, Inflexion