Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

5 +1 Cube hátizsák
  Kipróbáltuk a Cube prémium hátizsákjait.
PRO(fesszionális) pumpák
  PRO pumpák tesztje
Akcióban
Bemutatkozik a LAMAX csúcs W10.1 akciókamerája.
Kerékpártúra a Szent László kilátó-kápolnához
Egy fantasztikus Makovecz Imre tervezte kilátót fedezhetsz fel.
Cube kerékpáros ruhák hölgyeknek
  Öltözködjünk stílusosan!
prev
next

 10 000 kerekpar gyartasahoz szukseges shimano alkatreszt loptak el januarban szervezett rablas soran

Elgázosították a sofőrt és kipucolták a rakteret.

Az alkatrészeket a legnagyobb cseh kerékpárgyártótól, a Bike Fun Internationaltól (BFI) lopták el, amely a Rock Machine és Superior nevek alattkerékpárokat, a ONE Bikepartson keresztül pedig alkatrészeket gyárt. A BFI szerint a vásárlóknak a jövőben majdnem egy évvel többet kell várniuk egyes modelljeikre. Az MTBnews.de beszámolója szerint fékek, hátsó váltók, Di2 akkumulátorok, különböző e-bike alkatrészek, kerékagyak és kijelzők voltak az összesen mintegy 270 000 euró értékben ellopott alkatrészek között.

A jól megtervezett rablásra január 21-én éjjel került sor egy németországi autópálya-pihenőhelyen. Az elkövetők valószínűleg megvárták, hogy a sofőr pihenőszünetet tartson, majd a vezetőfülkébe engedett gázzal elaltatták. A rakományt egy összeszerelő üzembe vitték, ahol kipakolták. Végül a tolvajok tűzoltó készülékkel lefújták a rakteret, amivel vélhetően a bizonyítékokat akarták eltüntetni, hogy nehezítsék a nyomozást.

Petr Krkoska, a BFI ellátási láncért felelős igazgatója elmondta: "A főként drága kerékpáralkatrészekkel megrakott szállítmányból mindössze kilenc doboz alacsony árfekvésű alkatrész maradt a teherautóban. Ez majdnem egy évvel késlelteti egyes modellek gyártását, mivel a szállítmányból származó számos alkatrészre nincs alternatíva a piacon.”

Címkép: mtb-news.de