Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
MTF villanybringák Magyarországon
  Új márka a láthatáron.
prev
next

 eladtak a konat

Itt a vég, vagy egy új kezdet?

A Kona Bikes-t eladták a Kent Outdoors-nak. A Kent Outdoors 15 szabadidősportra szakosodott márkával rendelkezik a vízi sportok, a szabadban való sportolás és a snowboardozás területén. A Kona az első mountain bike márkája. A márka kedvelőinek reményt jelenthet, hogy az új vezérigazgató, Ken Meidell saját bevallása szerint a bringázást az ősmontikkal kezdte:

„Teljesen merev kerékpárokkal kezdtem az erdőkben, ahol felnőttem, és a szenvedély soha nem hagyott el. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a véremben van” -nyilatkozta Meidell. Reményét fejezte ki, hogy a: „Konával való együttműködéssel egy álmom teljesül. Alig várom, hogy segíthessek még több ikonikus kerékpárt eljuttatni a kerékpárosokhoz szerte a világon."

eladtak a konat 02

Egyedi építésű Kona Firemountain a 90-es évek végéről. (A cikk írójának első versenygépe.)

A Kona fúzióval kapcsolatos közleménye így szól: "Szerény vancouveri kezdeteink óta, az elmúlt 34 évben innovatív, tartós, szórakoztató és szemet gyönyörködtető kerékpárokat építettünk. Egy kis cégből globális márkává nőttük ki magunkat. Kerékpárosként tudjuk, hogy minden bringázásnak vannak emlékezetes pillanatai, és ez alól a Kona életútje sem kivétel. Ma új terepre csöppenünk, és örömmel jelentjük be, hogy csatlakozunk a Kent Outdoors csoporthoz."

eladtak a konat 03

Kona Firemountain 2022-ből. (Fotó Kona)

Ken Meidell mostantól a Kona vezérigazgatója, de a Kona alapítói, Dan Gerhard, Jake Heilbron és Jimbo Holmstrom "a megszokott szerepükben" maradnak a vállalatnál. A Kona emellett megtartja az összes jelenlegi munkatársát és irodáját.

Reméljük a 90-es évek ikonikus márkája nem tűnik el a szürke matrica márkák közé, hanem csillaga fényesen ragyog tovább.