Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Kezdő kerékpáros túrázók kalauza 3. rész Éjszaka a természetben
Figyelj! Ebben a részben fontos dolgokat tudsz meg a táborozásról és a tábortűz gyújtás szabályairól.
Kezdő kerékpáros túrázók kalauza 1. rész A túra megtervezése
Ebben a részben adunk néhány tanácsot az első kerékpártúráid megtervezéséhez.
Az északi Tisza-tó kör
  Egy kevesek által ismert részt mutatunk be.
Az erdőtörvény bringás szemmel
Nézzük a minket, bringásokat érintő részt.
Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
prev
next

biianchi logo

40 millió eurós fejlesztés a gyárnál.

A Bianchi új, 17 000 négyzetméteres gyártóüzemének építése novemberben kezdődött. A vállalat célja, hogy összeszerelési kapacitását a jelenlegi 250-300 kerékpárról 1000-1500 darabra növelje. Az új gyárban egy karbonvázakat gyártó üzem is helyet kap.

„A Bianchinál a világ egyik legfejlettebb kerékpárgyártó üzemét hozzuk létre" - mondta Salvatore Grimaldi, a Bianchi elnöke és tulajdonosa. Az új üzem az olaszországi Treviglioban lesz. Területe 30 000 négyzetméter, amelyből több mint 17 000 négyzetméteren folyik majd a gyártás. A gyártó több mint 40 millió eurót fektet a projektbe.

„A külföldi beszállítóktól való függés már nem fenntartható. A Bianchi jövőképének és stratégiájának kulcsa a re-shoring folyamat megkezdése -emelte ki Grimaldi, amely visszahozza Olaszországba azokat a műszaki és gyártási kapacitásokat, amelyeket az elmúlt évtizedekben Európán kívülre szerveztek ki."

Bianchi ( F.I.V. Edoardo Bianchi S.p.A.) a világ legrégebbi kerékpárgyártója. 1885-ben alapították Olaszországban. Úttörő szerepet játszott az egyforma méretű kerekek és a gumiabroncsok fejlesztésében és elterjesztésében. A Bianchihoz köthető versenyzők Fausto Coppi, Marco Pantani és Felice Gimondi.

Kevesen tudják, hogy a Bianchi kerékpárok mellett 1897-től 1967-ig motorkerékpárokat is gyártott. Sőt 1955-ben a Fiat és a Pirelli cégekkel közösen létrehozták az Autobianchi vegyesvállalatot autók gyártására. Ezt, később 1969-ben eladták a Fiatnak.