Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Kezdő kerékpáros túrázók kalauza 3. rész Éjszaka a természetben
Figyelj! Ebben a részben fontos dolgokat tudsz meg a táborozásról és a tábortűz gyújtás szabályairól.
Kezdő kerékpáros túrázók kalauza 1. rész A túra megtervezése
Ebben a részben adunk néhány tanácsot az első kerékpártúráid megtervezéséhez.
Az északi Tisza-tó kör
  Egy kevesek által ismert részt mutatunk be.
Az erdőtörvény bringás szemmel
Nézzük a minket, bringásokat érintő részt.
Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
prev
next

 a corratec gyarat nyit romaniaban

A csúcskategóriás, egyedi gyártású kerékpárok gyártása Németországban marad.

A német Corratec kerékpárgyártó már évek óta keresett újabb gyártási helyszínt Európában. Korábban elsősorban Németországra, és Ausztriára fókuszáltak, de nem jártak sikerrel. Nemrég a romániai Temesvár határában találtak egy megfelelő telephelyet.

"Hetek és hónapok óta tapasztaljuk, hogy mit jelent, ha nem rendelkezünk 100%-os kontrollal a saját termelésünk felett" – nyilatkozta Konrad Irlbacher, a Corratec alapítója és vezérigazgatója. "Ahhoz, hogy visszanyerjük az ellenőrzést az e-kerékpárjaink és (hagyományos) kerékpárjaink gyártása felett, az összeszerelésnek ismét Európában kell történnie".

Az új üzem kb. évi 300 000 kerékpárt fog tudni gyártani.

"Csak a szállítási útvonalak lerövidítésével mintegy 700 tonna CO2-t tudunk megtakarítani. -mondta a vezető. - A telepített napelemek biztosítják majd a szükséges villamos energiát, ami lehetővé teszi, hogy környezetbarát módon állítsuk elő a kerékpárokat."

Jelenleg az új gyárban az összeszerelő sorok és a gyártógépek telepítése és tesztelése folyik. Az első összeszerelésre a tervek szerint már 2022 februárjában sor kerülhet. Az új üzem kb. évi 300 000 kerékpárt fog tudni gyártani. A Corratec arra számít, hogy a következő 24 hónapban mintegy 300 munkahelyet teremt. A jelenlegi üzleti terv szerint ez a szám legalább 400, legfeljebb 600 alkalmazottra nőhet.

Forrás: bike-eu.com