Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bikepacking táskák
  Szerkesztőségünkben landolt egy hatalmas csomag, amelyet kibontva bikepacking táskák tömkelege bukkant elő. Most ezeket mutatjuk be nektek.
Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
prev
next

bike park

Kezdők is haladók számára is készültek nyomvonalak a bácsai Szitás-dombon

Az Országos Bringapark Program keretében újra egy olyan létesítményt adtak át, amelynek építését helyi civilek kezdték meg korábban. Az aktív Magyarország támogatásának köszönhetően a pálya tovább szépült és már két nyomvonalon is fejleszthetik képességeiket a kerékpárosok.

A győri bringaparkot egy olyan homokos pusztagyepi területen alakították ki, amelyet korábban az önkormányzat a Zölderő Környezetvédő és Szépítő Egyesület irányításával, valamint az ott lakók közreműködésével tisztított meg. A Bácsa városrészben lévő Szitás-dombon, a Füvészkert észak-nyugati területén kialakított bringapark két elemből áll. A 230 méteres, nagyobb ugratókkal tűzdelt, aszfaltozott pumpapálya a már gyakorlottabb bringásoknak készült. A másik, korábban helyi gyerekek által kialakított, 65 méter hosszú BMX-dirtjump pálya is megszépült, most már kerítéssel választják el a nagyobb pályától, hogy a kicsik zavartalanul gyakorolhassák a bringakezelés alapjait.

„Az új bringaparkok nem csupán sportlétesítmények, de egyben új találkozási pontok is a helyi gyerekek számára. Az a tapasztalatunk, hogy délután 20-30-40, néha még ennél is több fiatal gyűlik össze az eddig átadott bringaparkokban, hogy menjenek néhány kört, beszélgessenek és jól érezzék magukat” – mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a győri bringapark átadásán.