Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bikepacking táskák
  Szerkesztőségünkben landolt egy hatalmas csomag, amelyet kibontva bikepacking táskák tömkelege bukkant elő. Most ezeket mutatjuk be nektek.
Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
prev
next

 cms nys 7289

Az egy milliomodik felhasználó éves bérletet kapott a BKK-tól

A napokban gondolkodtam el azon, hogy az új BUBI kerékpárokat lényegesen többször látom közlekedni, mint a régieket. Ezt a BKK sajtóközleményében igazolta is a napokban:

Október közepén egymilliomodik alkalommal utaztak a Budapesten közismert és népszerű almazöld kerékpárokkal. A Bubi ezzel elért egy újabb szimbolikus eredményt, amely ismételten azt bizonyítja, hogy a fővárosi közlekedés szerves részévé vált a megújult közbringarendszer. Diószegi Ágnes, a BKK Ügyfélkapcsolati és értékesítési vezérigazgató-helyettese, és Borsi Dávid, a társaság kommunikációs vezetője és szóvivője az egymilliomodik utazást kezdeményező ügyfelet éves Bubi bérlettel köszöntötte.

cms molbubi egymillio utazas

Szerencsére nem ez az egyetlen mutató, amely a nemzetközi viszonylatban is kimagaslóan teljesítő Bubi töretlen népszerűségét bizonyítja. A tavasszal újjászületett szolgáltatás egymás után szállította a rekorderedményeket: júliusban és augusztusban is 226 ezerszer, szeptemberben pedig összesen 240 ezerszer használták a szolgáltatást. Az első őszi hónapban a közbringaszolgáltatás 2014-es indulása óta új abszolút rekord született: elérte a napi 10 ezres utazásszámot. Emellett a tanítási időszak első két hetében az átlag napi utazások száma 8696 volt. A nemzetközi sztenderdek alapján a sikeres közbringa-szolgáltatásoknál egy kerékpárral átlagosan 4-8-szor utaznak egy nap. A Bubi a rekordnak számító napi tízezer utazással 8 utazás per kerékpár per nap értéket mutat, ami kimagaslónak számít.

Az óriási igénybevétel egyúttal a kerékpárok karbantartását is aktuálissá teszi, amelyre az elkövetkező hónapokban kerülhet sor. A BKK számára fontos, hogy a nagyobb terhelésnek kitett eszközök továbbra is megfelelő színvonalon szolgálják a fővárosban közlekedőket. Azaz folytatódjon a MOL Bubi sikersorozata.

cms molbubi 3 negyedev

Versenyképes városi közlekedési mód lett a biciklizés

Nemcsak a Bubi, hanem általában a kerékpározás is egyre népszerűbbé válik. A város 4 pontján – a Bem rakparton, az Árpád hídon, a Hungária körúton és a Weiss Manfréd úton – kihelyezett műszeres kerékpárszámlálók szerint júliusban 360 ezerszer, augusztusban 277 ezerszer, szeptemberben pedig több mint 283 ezerszer bicikliztek ezeken a pontokon. Ez utóbbi 27%-os emelkedést jelent a járvány előtti azonos időszakhoz – tehát 2019 szeptemberéhez - képest. Szeptemberben naponta átlagosan 9464-en, augusztusban 8950-en, júliusban 10031-en bicikliztek a mért szakaszokon.

A BKK folyamatosan publikálja a kerékpározással kapcsolatos legfrissebb forgalmi adatokat és egyéb hasznos információkat, amelyek már most is elérhetők a társaság honlapján.