Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
Kerüld meg Afrikát a Börzsönyben
  Ilyen nincs és mégis van!
prev
next

244675719 308994957694086 4824668693716769288 n

„Sikeres az expedíció, a legnagyobb hülyeség volt, amit eddig csináltam, de imádtam minden percét!”

Mint múlt héten beszámoltunk róla Viktor a Kilimandzsáró csúcsának meghódítását tervezi. Nem is akárhogyan:

Az Indiai-óceán partjától a hegy 4900 méteres magasságáig kétkeréken, majd onnan a csúcsig részben tolva, részben a hátán cipelve a bringáját. Onnan pedig legurulna a Kalifa Kilimandzsáró Bikepacking keretében.

Viktor a Kalifa facebook oldalán jelentkezett be:

„Afrika csodálatos! Egy különleges világot ismertem meg és fantasztikus, vendégszerető emberekkel találkoztam az út során. Mombasából, Kilindini kikötőjéből indultam, és első nap már 108 km-t tekertem, amivel feljutottam 525 méterre. Ez nagyon kis része volt a 7500 méteres összemelkedésnek, de bemelegítésnek abszolút megfelelt. Az elkövetkező két napban is kb. ugyanekkora távolságot tettem meg, október 10-én, vasárnap pedig eltöltöttem egy pihenőnapot Moshiban, hogy kipihenjem az addigi 330 kilométert és a napszúrást, ami a tanzániai határátkelésemet is megnehezítette.

Gyönyörű vadakat láttam, gazellákat, bivalyokat, zsiráfokat és olyan állatokat is, amelyeknek még a nevét sem tudom, de csodálatosak voltak. Egészen egyedül mentem keresztül a Nyugat-Tsavo Nemzeti Parkon, ahova utólag belegondolva nem is értem, hogy engedtek be, hiszen még elhullott gepárdokat is láttam útközben.

A Kilimandzsárón pedig egyéni rekordot döntöttem, egy nap alatt 750 méterről felbringáztam egészen 3750 méterig, majd itt eltöltöttem egy akklimatizációs pihenőnapot és innen mentem fel 4700 méteres magasságig, ahonnan már fel kellett cipelni a bringámat, egészen az 5895 méteres csúcsig. Lefelé pedig egészen extrém, különleges élmény Afrika tetejéről downhillezni.”

Az elérhető adatok alapján magyar részről elsőként teljesítette ezt az útvonalat két keréken, de világszinten is egyedi a teljesítménye. Viktor azóta épségben leért a hegyről, a tervek szerint október 15-én repülhet haza Magyarországra, azonban már készül is a következő útjára, Európa legészakibb pontjáig.

Fotó: facebook.com/zicho.hu