Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bikepacking táskák
  Szerkesztőségünkben landolt egy hatalmas csomag, amelyet kibontva bikepacking táskák tömkelege bukkant elő. Most ezeket mutatjuk be nektek.
Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
prev
next

mekkora a labnyomunk 01

Még idén további több száz kerékpárral tervezik bővíteni a flottát.

Átlépte a napi tízezer utazást a megújult Bubi. A tavasszal újjászületett szolgáltatás töretlen népszerűségét további mutatószámok is igazolják. A fővárosi közbringaszolgáltatás nemzetközi viszonylatban is kimagaslóan teljesít, a BKK ezért még idén tovább bővíti a flottát több száz új kerékpárral.A Bubi közbringaszolgáltatás minden eddigi várakozást felülmúlt május 20-ai újraindulása óta. Szeptember 16-án több mint 10 ezer utazás történt, ami az eddigi legmagasabb érték a közbringaszolgáltatás történetében.

A Bubi szűnni nem akaró népszerűségét több adat is egyértelműen alátámasztja.

  • A napi utazások száma már a szolgáltatás újraindulását követő első két hétben megdöntötte az első szériás Bubi rekordját, és azóta is stabilan napi 7-9 ezerszer utaznak a biciklikkel.
  • Az eddigi legsikeresebb éve a közbringaszolgáltatásnak 2015 volt, 652 ezer utazással. Ezt a rekordot a második széria 100 nap alatt meghaladta, szeptember 19-ig pedig már közel 850 ezerszer választották a Bubival való közlekedést, jórészt a BKK egyéb közösségi közlekedési szolgáltatásaival kombinálva.
  • Szeptember közepéig 75 ezer fő regisztrált a szolgáltatásra, az első generáció hét év alatt érte el a 117 ezer regisztrációt.

A folyamatos pozitív visszajelzéseknek köszönhetően a megújuló applikációban is felfelé ível a közbringaszolgáltatás értékelése. Android rendszerben 3,1-ről 4,7-re nőtt az érték, Appstore-ban pedig ez a szám 4,5-re változott.

Nemzetközi szinten is kiemelkedő a Bubi, további  flottabővítés még idén

A nemzetközi sztenderdek alapján a sikeres közbringa-szolgáltatásoknál egy kerékpárral átlagosan 4-8-szor utaznak egy nap. A Bubi a rekordnak számító napi tízezer utazással 8 utazás per kerékpár per nap értéket mutat, ami kimagaslónak számít. Ezzel Budapest olyan városok csoportjához csatlakozott, mint New York vagy Barcelona, ahol a nemzetközileg elismert közbringaszolgáltatások kerékpárjaival átlagosan 6-szor utaznak egy-egy napon.

A BKK látva a Bubi kerékpárok magas kihasználtságát, még idén közel 30%-kal, további több száz kerékpárral tervezi bővíteni a flottát.

A BKK sajtóközleménye nyomán

Fotó: BKK