Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Kezdő kerékpáros túrázók kalauza 3. rész Éjszaka a természetben
Figyelj! Ebben a részben fontos dolgokat tudsz meg a táborozásról és a tábortűz gyújtás szabályairól.
Kezdő kerékpáros túrázók kalauza 1. rész A túra megtervezése
Ebben a részben adunk néhány tanácsot az első kerékpártúráid megtervezéséhez.
Az északi Tisza-tó kör
  Egy kevesek által ismert részt mutatunk be.
Az erdőtörvény bringás szemmel
Nézzük a minket, bringásokat érintő részt.
Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
prev
next

mekkora a labnyomunk 01

Még idén további több száz kerékpárral tervezik bővíteni a flottát.

Átlépte a napi tízezer utazást a megújult Bubi. A tavasszal újjászületett szolgáltatás töretlen népszerűségét további mutatószámok is igazolják. A fővárosi közbringaszolgáltatás nemzetközi viszonylatban is kimagaslóan teljesít, a BKK ezért még idén tovább bővíti a flottát több száz új kerékpárral.A Bubi közbringaszolgáltatás minden eddigi várakozást felülmúlt május 20-ai újraindulása óta. Szeptember 16-án több mint 10 ezer utazás történt, ami az eddigi legmagasabb érték a közbringaszolgáltatás történetében.

A Bubi szűnni nem akaró népszerűségét több adat is egyértelműen alátámasztja.

  • A napi utazások száma már a szolgáltatás újraindulását követő első két hétben megdöntötte az első szériás Bubi rekordját, és azóta is stabilan napi 7-9 ezerszer utaznak a biciklikkel.
  • Az eddigi legsikeresebb éve a közbringaszolgáltatásnak 2015 volt, 652 ezer utazással. Ezt a rekordot a második széria 100 nap alatt meghaladta, szeptember 19-ig pedig már közel 850 ezerszer választották a Bubival való közlekedést, jórészt a BKK egyéb közösségi közlekedési szolgáltatásaival kombinálva.
  • Szeptember közepéig 75 ezer fő regisztrált a szolgáltatásra, az első generáció hét év alatt érte el a 117 ezer regisztrációt.

A folyamatos pozitív visszajelzéseknek köszönhetően a megújuló applikációban is felfelé ível a közbringaszolgáltatás értékelése. Android rendszerben 3,1-ről 4,7-re nőtt az érték, Appstore-ban pedig ez a szám 4,5-re változott.

Nemzetközi szinten is kiemelkedő a Bubi, további  flottabővítés még idén

A nemzetközi sztenderdek alapján a sikeres közbringa-szolgáltatásoknál egy kerékpárral átlagosan 4-8-szor utaznak egy nap. A Bubi a rekordnak számító napi tízezer utazással 8 utazás per kerékpár per nap értéket mutat, ami kimagaslónak számít. Ezzel Budapest olyan városok csoportjához csatlakozott, mint New York vagy Barcelona, ahol a nemzetközileg elismert közbringaszolgáltatások kerékpárjaival átlagosan 6-szor utaznak egy-egy napon.

A BKK látva a Bubi kerékpárok magas kihasználtságát, még idén közel 30%-kal, további több száz kerékpárral tervezi bővíteni a flottát.

A BKK sajtóközleménye nyomán

Fotó: BKK