Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

kerekparut03

A kerékpárút az EV6 része lesz

Megkezdődött az EuroVelo 6 (EV6) nemzetközi kerékpárút-hálózat Dunaalmás és Neszmély közötti, 7,5 kilométeres szakaszának építése. A kivitelezést a Hazai Építőgép Társulás Zrt. végzi. A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában, hazai forrás felhasználásával valósul meg.

A Duna árterületén építendő szakasz különleges megoldásokat igényel. A hullámtérben a rézsűlábat fagyálló vízépítési terméskővel támasztják meg. A rézsűk állékonyságát fél méter vastag kőszórás, geotextília és térrács, valamint humuszterítés és füvesítés biztosítja.

A 2022 őszére elkészülő projekt keretében részben önálló vezetésű kerékpárút létesül, részben pedig a meglevő utakon biciklisbarát szakaszok épülnek.

Dunaalmáson egy vasbeton szerkezetű, vegyes használatú közúti hidat, míg Neszmélyen egy ugyancsak vasbeton szerkezetű kerékpáros hidat emelnek. Az útvonalon egy új vasúti átjáró is létesül, valamint a két érintett településen kerékpáros pihenőt alakítanak ki.

Az EV6 útvonal az Atlanti-óceántól egészen a Fekete-tengerig tart, Magyarországon pedig 420 kilométer hosszan halad a Duna mentén.

A Komáromtól keletre kiépülő szakasz az EV6 nemzetközi kerékpáros-hálózat része lesz, és becsatlakozik a megyei hálózatba, amely Dunaalmás, Majk, Oroszlány, Tatabánya, Tata és a köztük lévő települések összekötésével önálló turisztikai vonzerővel is rendelkezik.

Az MTI közleménye nyomán