Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Az északi Tisza-tó kör
  Egy kevesek által ismert részt mutatunk be.
Az erdőtörvény bringás szemmel
Nézzük a minket, bringásokat érintő részt.
Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
prev
next

cycling 828646 1280

Kerékpár túrázók és sportolók is találnak majd kikapcsolódási lehetőséget.

Komplex infrastruktúra- és szolgáltatásfejlesztési program indul a Börzsönyben, melynek keretében erdei utak újulnak meg, hegyi kerékpáros ösvény és e-bike kerékpárkölcsönző épül. A beruházás a tervek szerint 2022 év végére készül el.

Budapesttől karnyújtásnyira, a Dunakanyartól északra emelkednek a Börzsöny erdős csúcsai. Központi része az úgynevezett Magas-Börzsöny, amely Magyarország legérintetlenebb hegyvidéke. Sziklagyepes gerincek, zord andezittornyok, kőmezők, mély szurdokvölgyek és csobogó patakok bújnak meg a Csóványos körüli sűrű erdőben. Ezen egyedülálló természeti adottságokra, a térség kultúrtörténeti értékeire, valamint az ökoturisztikai lehetőségekre alapozva indítottak fejlesztést.

A projekt központi eleme a kerékpáros turizmus fejlesztése, mint a térség felzárkóztatásának egyik kulcskérdése. Mivel a térségben nagymértékű kerékpáros forgalomnövekedés tapasztalható, így a koncepció ennek megfelelően valós piaci igényekre reagálva hiánypótló beruházásként hoz létre a kerékpáros és a gyalogos turizmushoz szükséges infrastrukturális- és szolgáltatásfejlesztési elemeket Zebegény, Köves-tető (Nagymaros külterülete), Farkas-völgy, valamint a Királyrét-Diósjenő szakaszokon. Erdei utak újulnak meg annak érdekében, hogy a térségbe érkező kerékpárosokat megfelelő körülmények fogadják, az épülő hegyi kerékpáros ösvény pedig a sportolók teljes körű igényeit szolgálja majd.

A fejlesztés keretében ezen felül a gyalogos és kerékpáros forgalom meghatározására alkalmas forgalomszámlálók is beszerzésre kerülnek.