Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Hogyan kerüljük meg a Balatont kezdőként?
Tanácsok kezdő túrakerékpárosoknak.
Vár Palócföld! 4/4
  Várnak a Mátra ösvényei.
Vár Palócföld! 4/3
  A Cserhátban jártunk.
Vár Palócföld! 4/1
 Szeretnél teljesen feltáratlan vidéket megismerni, itt a szomszédban?
Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
prev
next

172375003 10158890647141391 4648349773476298300 n

Elindult a megújult Bubi budapesti közbringarendszer csütörtök délután.

Hét éve indult a Bubi, most visszatért tovább fejlesztve. Az új kerékpárok, 3 kg-al könnyebbek, mint a régiek, és már fújt, defektmentes gumikkal szerelték fel őket, így komfortosabbak és könnyebb hajtani is a járműveket. Ugyanakkor könnyítettek a kölcsönzési procedúrán is.

Az új Bubi applikáción keresztül ráadásul minden elintézhető, így nincs szükség többé személyes ügyintézésre. Ezáltal nemcsak a városlakók, de a turisták is könnyebben használhatják a közbringarendszert.  

A rendszerben 1200 kerékpár lesz, de ezt a mennyiséget csak fokozatosan érik el, jelenleg mintegy 800 érhető el a főváros 158 pontján. A teljes mennyiséghez még egy 400 darabos extra keretet is biztosítanak, így szükség esetén a rendszer bővíthető.

A tervek szerint a későbbiekben virtuális dokkolókkal bővítik a hálózatot, aminek az a lényege, hogy nincs szükség fizikai állomásokra, hanem GPS-lokáció alapján meghatározott helyszínekről lehet felvenni és letenni a kerékpárokat. (Remélhetőleg ez nem növeli azt a káoszt, amit az elektromos rollerek lerakása okoz a városban...)

Fotó: BKK