Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Kezdő kerékpáros túrázók kalauza 3. rész Éjszaka a természetben
Figyelj! Ebben a részben fontos dolgokat tudsz meg a táborozásról és a tábortűz gyújtás szabályairól.
Kezdő kerékpáros túrázók kalauza 1. rész A túra megtervezése
Ebben a részben adunk néhány tanácsot az első kerékpártúráid megtervezéséhez.
Az északi Tisza-tó kör
  Egy kevesek által ismert részt mutatunk be.
Az erdőtörvény bringás szemmel
Nézzük a minket, bringásokat érintő részt.
Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
prev
next

 halad uj bubi rendszerbe allitasa 02

 Márciustól tesztelik az új Bubi kerékpárokat

Az új Bubi bringák (1200 darab) készre szerelése a Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt. üzemében történik. 100 új kerékpárt már összeszereltek, ezekben a hetekben pedig további 400 kerékpár készül el Csepelen.

Mi az, ami új lesz az almazöld kerékpárokon?

A defekttűrő, fújt gumikkal felszerelt új bringákkal könnyebben és gyorsabban lehet haladni, az egyszerűbb használatot "okoslakat" biztosítja. Új bicajhoz új applikáció jár, amelynek segítségével egyszerűbben és gyorsabban lehet majd regisztrálni és felvenni a MOL Bubi bringákat, sőt egy teljesen új weboldal is készül.

halad uj bubi rendszerbe allitasa 01

Mikorra lesz mindenki számára is hozzáférhető az új BuBi?

2021. március 1-től a megújuló közbringa szolgáltatást a közbeszerzésen nyertes Csepel Zrt. teszteli a gyűjtőállomásokon, hogy megbizonyosodjanak arról, hibátlanul működik-e például az adatkommunikáció, azaz a kerékpár-felvétel és leadás.

Március 17-től várhatóan megkezdődnek a vállalkozói folyamattesztelések, itt már nemcsak a bérlést, de a regisztrációt, a fizetést és az ehhez kapcsolódó folyamatokat is ellenőrzik.

Várhatóan: március 23-tól, a sikeres Vállalkozó tesztek után kapja meg a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), és kezdődhet a Megrendelő oldali tesz, ahol a BKK Zrt. kollégái győződnek meg a rendszer üzemképességéről. Ekkor már az ügyfélszolgálati folyamatokat is vizsgáljuk.

halad uj bubi rendszerbe allitasa 02

Ha minden rendben működik, illetve a tesztek során észlelt esetleges hibákat kijavították, várhatóan még tavasszal elindul a próbaüzemi tesztelés. Ennek a célja, hogy a valóshoz hasonló terhelés alá vessék a rendszert, és a hibátlan működés kritériumait megteremtsék. Ez az egyik végső feltétele az éles indulásnak.

A próbaüzem végére már 800 kerékpár várja az üzembe helyezést, további 400 kerékpárt az éles üzem indulását követő négy héten belül állítanak üzembe.

A BKK közleménye nyomán

Fotó: BKK