Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
Kérdések a PEDELEC támogatással kapcsolatban
Örömteli hír, de felmerült bennem jó néhány kérdés is...
prev
next

 11esfelujitasa08

Párkánytól Letkésig lehet majd bringázni.

Az EuroVelo 6. nemzetközi kerékpárúthoz csatlakozó új szakasz épül a következő években Párkány, Garamkövesd és Helemba között, amely Magyarországon az Ipolydamásd–Letkés szakasszal folytatódik. A kerékpárút a V-A Szlovákia-Magyarország határon átnyúló együttműködési program társfinanszírozásában épül.

„A bírálóbizottság jóváhagyta a Kerékpáros paradicsom közös projektet, amely Ipolydamásd, Párkány és az Ister-Granum EGTC társulás közös pályázata” - erősítette meg Eugen Szabó, Párkány polgármestere.

Az építkezés összköltsége 1,95 millió euró, ebből 1,7 millió a vissza nem térítendő támogatás, amelyet az Interreg programban nyertek el. Az építkezést közel 170 ezer euróval támogatja Szlovákia és Magyarország.

Szlovákiában a Duna töltésén korábban megépített aszfaltúton a párkányi régi komptól a Garam torkolatáig jelölnek ki kerékpárutat, majd innen új kerékpárút épül a Garam gátján a garamkövesdi hídig, majd tovább a folyó bal partján a falu végéig. A kis forgalmú Garamkövesd-Helemba-szakaszon az országúton jelölinek ki a kerékpárutat, ezután ismét egy új épített szakasz következik a közeljövőben elkészülő Ipoly-hídig. A hazai oldalon 10 kilométeres kerékpárút épül Ipolydamásd és Letkés között.

Forrás: bumm.sk