Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Az északi Tisza-tó kör
  Egy kevesek által ismert részt mutatunk be.
Az erdőtörvény bringás szemmel
Nézzük a minket, bringásokat érintő részt.
Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
prev
next

balatonbringakorlezaras 2019 2020 02 

Elkezdődik a Wenckheim turisztikai kerékpárút kialakítása Békés megye székhelyén és környékén a Modern városok program részeként.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere a városházán tartott sajtótájékoztatón elmondta, a Wenckheim-kerékpárút Békéscsaba belvárosát érintve összeköti a szabadkígyósi, gerlai, pósteleki és - az M44-es gyorsforgalmi út szervízútján keresztül - a gyulai Harruckern-Wenckheim-Almássy-kastélyokat. Terveik szerint ezzel is növelve a térség kerékpáros turisztikai forgalmát.

Az útvonal bejárásával az építészeti hagyaték mellett a Munkácsy-negyed és a békéscsabai bányatavak gazdag madárvilága is megtekinthető lesz. A pósteleki kastélyrom elé kronoszkópot telepítenek, amely megmutatja, hogyan nézett ki az épület homlokzata fénykorában. A teljes útvonalon pihenőhelyeket és úgynevezett "pumpapontokat" alakítanak ki. A több mint tíz kilométernyi kerékpárút építését heteken belül elkezdi a kivitelező Hódút Kft.

A turisztikai kerékpárút elnevezését a következővel indokolták: Békés megyében 31 kastély van, ezekből 17-et a Wenckheimek építtettek. A projekt kivitelezése a tervek szerint jövőre elkészül.