Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
prev
next

 atadtak a tac gorsiumkerekparutat

A több mint nyolc kilométeres út Szabadbattyán vasútállomásától  Tácig tart.

2020. 06. 25-én csötörtökön ünnepélyes keretek között átadták a Szabadbattyány és Tác között készült kerékpárutat. Az út a Szabadbattyán-Tác településhatárt jelentő szabadbattyáni vasútállomástól indul, majd derékszögben elfordulva a Nádor csatorna töltésén vezet keresztül a táci Gorsiumi útig. Innen újra derékszögben elfordulva immáron önkormányzati úton keresztül kerékpáros nyomként felfestve éri el a Gorsium Régészeti Park és Szabadtéri Múzeum bejáratát. Az ünnepélyes átadón részt vett Révész Máriusz kormánybiztos, illetve több, a térséget irányító közéleti személyiség.

A kormánybiztos rámutatott, hogy a most átadott 8,6 kilométeres szakaszból egyik irányban négy kilométer hiányzik a Budapest-Balaton kerékpárút eléréséhez, míg a másik irányban 25 kilométernyi kerékpárutat kellene építeni, hogy elérjék a Sió-csatornát. Reményei szerint ezek a fejlesztések a közeljövőben megvalósulhatnak. Reményét fejezte ki, hogy a táci kerékpárút segíteni fogja a munkába járást, másrészt a szabadidő eltöltését, különösen akkor, ha sikerül a jövőben hozzákapcsolni a Budapest-Balaton kerékpárúthoz.

atadtak a tac gorsiumkerekparutat

Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy Dél-Fejér a megye többi részéhez képest elmaradottabb, ezért az uniós források elosztásánál elsősorban gazdaságfejlesztésre és turisztikai célú beruházásokra fókuszáltak. Arra kérte a kormánybiztost, támogassa elképzelésüket, hogy a következő európai uniós fejlesztési ciklusban jusson pénz a kerékpárút folytatására.

Horváth Tamás, Tác polgármestere nagy örömnek nevezte, hogy az új kerékpárút segítségével Székesfehérvárról sokkal könnyebb lesz két keréken megközelíteni Gorsiumot, az egykori római város romjait. Köszönetet mondott az Orinoco 2002 Kft.-nek, amely két hónap alatt megépítette a több mint nyolc kilométeres utat.