Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
Okostelefon a balszerencsés bringás védelmében
   Ha egyedül tekersz, ott az esély egy olyan balesetre, amikor senki nem tudja rólad, hol és milyen állapotban fekszel.
Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
prev
next

 BiviklivelIrodba01

Budapesti Főpolgármesteri Hivatal közleménye

A Budapest Restart programnak megfelelően hétvégére átadják a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak a gépjárműforgalom elől lezárt pesti alsó rakpartot, így bővítve a kikapcsolódásra használható közterületeket. A közúti forgalmat a rakparton szombat hajnalban 2-3 óra körül zárták le, míg a feloldás vasárnap 23 óra környékén várható.

A megnyitott rakpart használata során arra kérik az ott kikapcsolódni vágyókat figyeljenek egymásra. Az útpályáján mindig maradjon egy sáv, ahol ki tudják egymást kerülni a gyalogosok, bringások. A kerékpárosoknak 10 km/h a megengedett legnagyobb sebesség.

Figyeljünk arra is, hogy a rakparton nincs árnyékolt felület, a nyilvános illemhelyek zárva vannak és a vendéglátóhelyek sem nyithatnak még ki. Az alkoholos italok fogyasztása közterületen, így a rakparton sem megengedett.

Arra kérik az ott tartózkodókat, hogy -bár a szemétszállítási kapacitást folyamatosan fejlesztik- ne szemeteljenek a parton.

Az átmenő gépjárműforgalom szempontjából fontos, hogy a budai rakparton továbbra is haladhat az észak-dél irányú tranzitforgalom.

Vízjáró Magazin cikkek