Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
Kérdések a PEDELEC támogatással kapcsolatban
Örömteli hír, de felmerült bennem jó néhány kérdés is...
prev
next

 BiviklivelIrodba01

Budapesti Főpolgármesteri Hivatal közleménye

A Budapest Restart programnak megfelelően hétvégére átadják a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak a gépjárműforgalom elől lezárt pesti alsó rakpartot, így bővítve a kikapcsolódásra használható közterületeket. A közúti forgalmat a rakparton szombat hajnalban 2-3 óra körül zárták le, míg a feloldás vasárnap 23 óra környékén várható.

A megnyitott rakpart használata során arra kérik az ott kikapcsolódni vágyókat figyeljenek egymásra. Az útpályáján mindig maradjon egy sáv, ahol ki tudják egymást kerülni a gyalogosok, bringások. A kerékpárosoknak 10 km/h a megengedett legnagyobb sebesség.

Figyeljünk arra is, hogy a rakparton nincs árnyékolt felület, a nyilvános illemhelyek zárva vannak és a vendéglátóhelyek sem nyithatnak még ki. Az alkoholos italok fogyasztása közterületen, így a rakparton sem megengedett.

Arra kérik az ott tartózkodókat, hogy -bár a szemétszállítási kapacitást folyamatosan fejlesztik- ne szemeteljenek a parton.

Az átmenő gépjárműforgalom szempontjából fontos, hogy a budai rakparton továbbra is haladhat az észak-dél irányú tranzitforgalom.