Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

 Adkedvezmny

Van ahol 70 %-al nőtt a kerékpárral közlekedők száma a korona vírus előtti szinthez képest.

Milliárdokat fordít a brit kormány a kerékpáros és a gyalogosközlekedés biztonságos feltételeinek megteremtésére, mivel az emberek közötti távolságtartás szükségessége miatt a közösségi közlekedés kapacitásainak töredéke lesz csak kihasználható a koronavírus-járvány megfékezését szolgáló korlátozások feloldása után is.

Grant Shapps közlekedési miniszter, aki a szokásos napi kormányzati sajtótájékoztatót tartotta szombat este a Downing Streeten, elmondta: az emberek között jelenleg előírt kétméteres távolság azt jelenti, hogy a tömegközlekedés a Covid-19 járvány előtti időszak kapacitásának tizedével tud csak működni.

Vannak ugyanakkor olyan országrészek, amelyekben a járvány kezdete óta 70 százalékkal nőtt a rendszeresen kerékpárral közlekedők száma.

Ennek a folyamatnak a fenntartása továbbra is kívánatos, ezért a brit kormány 2 milliárd fontos (800 milliárd forintos) programot hirdet a kerékpáros közlekedés kiterjesztésére, és ebből jut a gyalogosközlekedés biztonságosabbá tételére is - mondta Shapps.

A miniszter megfogalmazása szerint az átállás a koronavírus-járvány utáni időszakra fokozatos lesz, "nem egyetlen ugrás a szabadságba", és a közösségi közlekedés sem folytathatja működését a korlátozások előtti módon.

Shapps elmondta: a kerékpáros és a gyalogosközlekedés fejlesztési programjának első szakaszában a kormány 250 millió fontot (100 milliárd forintot) fordít városi kerékpárutak kiépítésére és járdaszélesítési beruházásokra.

A brit kormány mindemellett a kerékpárjavító műhelyek számának növelését is finanszírozni kívánja, és a kerékpárjavítás árának kifizetésére használható utalványokat ad azoknak, akik "előszedik a régi bringákat a sufniból" - fogalmazott a brit közlekedési miniszter.

Forrás: MTI