Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
Okostelefon a balszerencsés bringás védelmében
   Ha egyedül tekersz, ott az esély egy olyan balesetre, amikor senki nem tudja rólad, hol és milyen állapotban fekszel.
Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
prev
next

kerekparut003

A vízi útvonalak mellett, kerékpáros és lovas túraútvonalat alakítottak ki.

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság és a szlovákiai Abara község önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be, amelyet a határtérség vonzerejének növelése, a közös természeti és kulturális értékeken alapuló minőségi turizmusfejlesztés céljából hirdettek meg.

Vízi fejlesztések

A Bodrogon és eredetfolyóin – elsősorban az országhatár és Tokaj közötti 48 kilométeres folyószakaszon –, valamint a Bodrogzug csatornáin évente mintegy 14-15 ezer turista csodálja meg ezt a természeti értékekben bővelkedő tájat. A beruházás kedvez a vízi turistáknak, mivel a vízi útvonalakat az eddiginél hosszabb szakaszon járhatóbbá tették. (Kitisztították a csatornákat, vízi átemelőket és kikötőpontokat létesítettek.)

Kerékpáros és lovas fejlesztések

Ezen túl 44 km-nyi kerékpáros és lovas túraútvonalat alakítottak ki. A magyar oldalon több mint 32, míg a szlovák szakaszon 12 kilométeren. Az útvonalakon 14 darab madármegfigyelő tornyot állítottak fel, valamint 10 darab esőbeálló és lovas pihenőhely, 20 tűzrakó hely és mintegy 100 darab tájékoztató és útba igazító tábla áll a látogatók rendelkezésére. A látogatókat öt információs-bemutató központ is várja.

Látogató központok

A zalkodi vízibázison, valamint a szlovákiai Abarán az érdeklődők megismerkedhetnek a térségben hagyományosnak számító halászat történetével és jelenével.

A Bodrog folyó partján, Szegiben a látogatóközpontban kialakított méhészeti kiállítás egyik célcsoportja az iskolás korosztály. A tárlat célja a méhészettel kapcsolatos ismeretek terjesztése. A látogatóközpontban elérhető a kaptárlevegős terápia, amely a légzésszervi megbetegedések gyógymódja.

A Sátoraljaújhelyhez közeli Long-erdei tájház csomópontja lesz a vízi, kerékpáros, lovas túraútvonalaknak, valamint a nemzeti park szakemberei terepi foglalkoztatási lehetőséget is biztosítanak iskolásoknak. A Sárospatak belvárosában kialakított oktató- és látogatóközpont egy komplex természetvédelmi interaktív foglalkoztatókiállítással várja a látogatókat. Bemutatják a tájegység természeti látnivalóit is.