Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
prev
next

az orseg kerekparos szemmel 04 01

A program célja a sporton és a természetjáráson keresztül megvalósuló egészséges és környezettudatos életmód támogatása.

A Magyar Kerékpárpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) szervezésében idén nyáron is megrendezésre kerültek a Bringás vándortáborok, ahol több mint kétezer diák, hat tájegységen szelte át Magyarországot.

Állami támogatással idén 2143 általános és középiskolás diák vehetett részt a balaton-felvidéki, a bükk-aggteleki, az észak-magyarországi, az őrségi, a körösök-völgyi és a felső-tiszai kerékpáros vándortáborokban, összesen 114 turnusban.

A Bringásvándor program célja a sporton és a természetjáráson keresztül megvalósuló egészséges és környezettudatos életmód támogatása, de kiemelt cél az is, hogy a fiatalok országszerte megismerhessék Magyarország rejtett kincseit, értekeit; bővítve természetismeret-tárjukat, erősítve hazai identitásukat.

az orseg kerekparos szemmel 02 01

A diákok előre megtervezett, biztonságos útvonalakon kerékpározhattak saját pedagógusaik kíséretében 15-25 fős csoportokban. A fiatalok a túra során 6 éjszakát tölthettek el kiépített táborhelyeken, egy-két naponkénti táborváltással. A túrák tájegységtől függően könnyebb és nehezebb útvonalon vezettek, 150-240 kilométeres távolságban. A kerékpározás mellett a gyerekek kulturális és élményprogramokon is részt vehettek, melyek a visszajelzések alapján kiválóak voltak. „Tavaly az őrségi útvonalat jártuk be, idén a Balaton-felvidékkel ismerkedünk meg. Hatalmas élmény újból a Bringásvándorral tekerni, köszönjük a lehetőséget a szervezőknek” – emelte ki beszámolójában az egyik kísérő pedagógus. A táborhetek lezártával a gyerekek kellően elfáradtak, de megannyi maradandó élményt szereztek, melyre egész életükben emlékezhetnek. „Mikor a célhoz érkeztünk a szülők tapsolva várták a gyerekeket, a könnyem is kicsordult a boldogságtól” – emlékezett vissza Dorottya, aki csoportjával az Észak-Magyarország rejtett kincseit fedezte fel.

az orseg kerekparos szemmel 07 01

Az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztosi szervezetnek, az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak köszönhetően a kerékpárokat, a sisakokat és az egyéb felszereléseket a szervezők biztosították. A tábor kedvezményes díja pedig napi háromszori étkezést, szállást és a kulturális programok költségét tartalmazta.

A programot jövőre is szeretnék folytatni. Érdemes már most előre jelentkezni, hiszen tavasszal, a regisztrációs csatorna megnyitását követően elsőként az előjelentkezést kitöltött csoportok értesülhetnek a jelentkezésről, illetve a részvétel feltételeiről. Előjelentkezés ITT!