Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
Kerüld meg Afrikát a Börzsönyben
  Ilyen nincs és mégis van!
prev
next

bam2019 osz 01

Két hetes lesz az őszi Bringázz a munkába.

Szeptember 5-én a Kálvin-téren volt a Bringázz a munkába! (BAM) kampány hivatalos megnyitója, ahol a szervezők két hetes tekerésre hívják a munkába járókat, illetve most először az egyetemistákat. A cél most is az, hogy ezrével ültesse nyeregbe a munkába, egyetemre igyekvő, vagy ügyes-bajos dolgát a városban intéző embereket. A szervezők szeretnék, ha minél többen kipróbálnák, milyen egyszerű, olcsó, egészséges és környezetkímélő, kerékpárral munkába járni.

A Kálvin-téri megnyitón ünnepélyes beszédében Révész Máriusz a téren torlódó autókra mutatva kijelentette: „Látható, hogy itthon is neki kell vágni a közlekedés átalakításának. Szerencsére jelenleg Budapesten több mint 10 milliárd forint áll rendelkezésre a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésére, és ezt a fővárosi önkormányzat a Magyar Kerékpárosklubbal egyeztetve fogja elkölteni, hogy a kerékpárosoknak megfelelő infrastruktúra épüljön”

Kürti Gábor, a Magyar Kerékpárosklub elnöke beszédében saját példáját hozta fel, hogy milyen rossz döntést hozott, amikor autóval indult dolgozni, de a hatékony utazás helyett elpocsékolta, dugóban töltötte az idejét. „A közlekedést sokan szükséges rossznak élik meg, kivéve azokat, akik bringával közlekednek munkába”

bam2019 osz 02

A Bringázz a munkába! kampánnyal egybekötött 2019 őszi nyereményjáték szeptember 9-én indul és 22-ig tart.

A kampányban résztvevők kerékpározási szokásairól - mennyit tekernek, mikor és merre -, az ehhez használható applikáció - anonim módon - adatokat rögzít, amik segítségével látványos hőtérképek készültek és készülnek. Ezeken jól látszanak a városok népszerűbb biciklis útvonalai, melyek nem minden esetben követik az adott város úthálózatát.

Csatlakozni okostelefonokkal lehet, amikre a résztvevők letöltik a Bike Citizens kerékpáros applikációt, majd ezen belül regisztrálnak a kampányba, és csatlakoznak egy csapathoz, vagy szerveznek egyet. A regisztráció már működik, lehet ismerkedni az alkalmazással, kampányhoz szükséges adatok rögzítése csak szeptember 9-én indul majd el.

bam2019 osz 03

Az applikáció rögzíti a résztvevők, illetve a kerékpáros napok számát és a letekert kilométereket is. Aki regisztrálja csapatát és a csapattagok mindegyike legalább egyszer kerékpárral megy munkába a kampány két hete alatt, részt vehet a csapatsorsolásokon. Aki pedig saját munkanapjainak legalább a felében biciklivel megy munkába, az egyéni sorsolásokon is nyerhet. A játékban részt vevők nem csak időt és ajándékokat nyerhetnek, de az applikáció adatai révén hozzájárulhatnak a kerékpáros infrastruktúra tudatosabb fejlesztéséhez is.

Kisorsolnak többek között olaszországi utazást a Giro d’Italia kerékpáros körverseny befutójára! Ezen kívül tíz kerékpár, trendi táskák, kerékpáros városnézések, Mol-Bubi-bérletek, ezer darab Giro d’Italiá-s póló, és egy bringatámasz - amiről a nyertes csapat dönti el, hova kerüljön - várja a szerencséseket.

A játékkal kapcsolatos tájékoztatás nem teljes körű, további  részletek ITT!