Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
prev
next

ev6 szentendre budapest 00

Javul a kerékpáros közlekedés biztonsága és kényelmesebbé válik a biciklizés Budapest és Szentendre között 2020 nyár végére.

Van egy álmom: szeretnék az EuroVelo6 (EV6) magyarországi szakaszán olyan színvonalú kerékpárúton bringázni, ami Budapesttől alig 3 órányi autózás után elérhető. Ha belegondolunk ez nem is olyan nagy távolság, hiszen nincs is 300 km-re. Aki már járt a Duna menti kerékpárút Ausztriai szakaszán, az tudja miről beszélek. Legalább 3 m széles, tükör sima aszfaltcsíkról, amely elkülönül a gépjármű forgalomtól és sem gyalogosokat, sem kutyasétáltatókat nem kell kerülgetni rajta. Sőt helyenként tábla jelzi, hogy görkorival is tilos!

 ev6 szentendre budapest 01

Erről a szakaszról van szó.

Miért akar ilyet egy önző bringás? Tőlünk 3 órányira nagyon népszerű az útvonal, amely a Duna forrásától a Duna mellett kanyarog. Rengeteg turista teker rajta Bécsig, azután haza megy. Aki ismeri az ottani és a hazai viszonyok közötti különbséget, az ezen nem is csodálkozik. Pedig milyen jó lenne, ez a turista Budapestig jönne és innen menne csak haza. Mennyi vállalkozást építhetnénk rá, növelhetnénk a vendég éjszakák számát. Ezzel is erősítve a nemzetgazdaságot.

Most, 2019-ben talán ennek az álomnak a megvalósulása elkezdődik. Hiszen a Szentendre-Budapest közötti szakasz az EV6 része. Nagyon drukkolok a tervezőknek és a kivitelezőknek, hogy oly minőségben sikerüljön ezt megvalósítani, ami felveszi a versenyt az alig 3 órányira nyugatabbra található kerékpár úttal. Erre az 5 és fél km hosszú útra, mint pilot szakaszra tekintek, és többször meg fogom látogatni, hogy lássam olyan lesz-e, mint amit várok, mert akkor valami elkezdődött, akkor van remény!

ev6 szentendre budapest 02

Az ünnepélyes alapkő letétel. Mi drukkolunk!

A tervek és ígéretek szépek: vizsgálják a további hivatalos nyomvonal építésének lehetőségét a Szentendrei-sziget bevonásával, két kerékpáros híd építésével…

Az ígéretek szerint, 2020 nyár végére az új út elkészül. Tudjuk, az útépítés nem tornatermi sport, vannak olyan időjárási körülmények, amikor lehetetlen az adott munkafolyamat elvégzése. Szóval nem fogunk károgni, ha csúszni fog. Csak legyen olyan, mint tőlünk alig 3 órányira.