Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
prev
next

 kistraktor2

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tizenöt speciális munkagépet vásárolt a kerékpárutak karbantartására

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018 tavaszától kezdődően közel 1000 kilométernyi, a főutakkal párhuzamos lakott területen kívüli és az országos kerékpárút törzshálózat lakott területen kívüli kerékpárforgalmi létesítményeinek üzemeltetési és karbantartási feladatait vette át. Ezzel egységes szemlélet és hatékonyabb munkavégzés mellett végezheti az országos kerékpárhálózat üzemeltetését és fenntartását. Az átadás-átvételt követően valamennyi helyszínen megtörtént az állapotfelmérés és a legsürgősebb beavatkozásokról is gondoskodtak a szakemberek.

A következő időszakban az üzemeltetési és karbantartási feladatokra közel 2 milliárd forintot fordíthat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Ráadásul a kezelésébe került mintegy 1000 kilométernyi kerékpárúthoz kapcsolódóan a gépparkján is végezhet fejlesztési beruházásokat, melyet állami, központi költségvetési forrásból valósíthat meg.

A gépjárműeszközpark fejlesztéseinek egyik első ütemében a társaság 15 új, speciális kommunális kistraktort a hozzá tartozó a kerékpárutaknál alkalmazható speciális adapterekkel. A gépeket és adaptereiket kaszálási, hóeltakarítási, síkosság-mentesítési és burkolatseprési munkákhoz fogják használni a mérnökségi szakemberek. A 15 darab John Deere márkájú traktorhoz egytengelyes pótkocsi, egytárcsás sószóró, karos kasza adapter, homlokseprő és kétszárnyú homlokeke is tartozik majd. A beruházás teljes költsége több mint nettó 440 millió forint volt.

A munkagépek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. békéscsabai, debreceni, gyomaendrődi, győri, hevesi, hódmezővásárhelyi, kecskeméti, keszthelyi, kiskunhalasi, mátészalkai, nyíregyházi, sátoraljaújhelyi, szegedi, szolnoki és veszprémi mérnökségeire kerülnek majd.