Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
prev
next

kerekparut

Közel 50 kilométeres kerékpárút létesülhet Miskolc és Eger között.

Miskolc és Eger összekötését biztosító kerékpárút megvalósításához keresik a tervezőt – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. A beruházás keretében 32 kilométer hosszan teljesen új kerékpárút-nyomvonal létesül, ezen kívül 10,75 kilométer hosszan felújítást végeznek majd, és 4,45 kilométeren kijelölés keretében tervezik meg az egybefüggő kerékpárutat. A komplex kerékpárútvonal így több mint 47 kilométer hosszan valósul majd meg.

A Miskolcot és Egert összekötő kerékpáros hálózat kiépítése biztosítja a két város közt meglévő vagy fejlesztés alatt álló kerékpárhálózat összeköttetését. Ezáltal a turisták és kerékpárral kirándulók számára az északkelet-délnyugat útvonal erősen vonzó turisztikai cél lehet.

A történelmi emlékekben és természeti szépségekben gazdag Bükki Nemzeti Park déli oldalán vezető kerékpárút számtalan látványossággal szolgál a kirándulni vágyók számára. A projekt során megvalósuló kerépárúthálózat-fejlesztésnek fontos kiegészítő eleme a termálfürdőjéről is híres Bogács bekötése a látogatók és kerékpározók számára. A turisztikai szempontokon felül egy kiépített kerékpáros nyomvonal az általa érintett települések közelsége miatt vonzó közlekedési lehetőséget kínál azok lakosainak is.